Homekoulusta myytiin muistoja Lauritsalassa

Myyjäisissä oli kaupan kosteusvaurioiden takia suljetun Lauritsalan alakoulun pientä irtaimistoa. Oppilaat ovat jo siirtyneet naapurikouluun

Kirjoittaja:
Lauritsalan alakoulusta sai eilen ostaa muistoksi vaikka höyläpenkin, pelejä, kirjoja tai vanhoja koulutauluja. Pianostakin odotettiin tarjouksia koulun vanhempainyhdistyksen järjestämissä myyjäisissä.

Varsinainen muistoesine oli yhdistyksen teettämä teepaita. Sen etupuolella on koulurakennuksen kuva ja selässä lyhyesti koulun historia, mikä päättyy purkamiseen.

 

Lauritsalan alakoulunkin kohtaloksi koitui homehtuminen tai ainakin kosteusvauriot. Niiden takia oppilaat siirrettiin tästä syksystä viereiseen yläkouluun.

-?Jotain tässä rakennuksessa on, koska eilen kun roudattiin näitä tavaroita, meni jo kurkku tukkoon, vanhempainyhdistyksen rahastonhoitaja Outi Vieras kertoi.

Hän toimi eilen myyjäisten kasöörinä yhdessä yhdistyksen aktiivi Kirsi Lammen kanssa.

 

Ostajia myyjäistavaran mahdollinen home ei tuntunut pelottavan, sen verran kassa kilahteli aamupäivästä.

-?Pääasiassa pientä tavaraa myydään nyt. Kalusteita yrittävät vielä puhdistaa ja viedä niitä yläkoulun puolelle, Vieras ja Lampi kertoivat.

Koulurakennus puretaan ilmeisesti ensi vuonna ja sen tilalle rakennetaan uusi koulu.

Historiaan häipyvä rakennus valmistui Lauritsalan keskuskansakouluksi vuonna 1957. Sittemmin se toimi Lauritsalan ala-asteena, Luukkaan kouluna ja vuodet 2009-2014 Lauritsalan kouluna.

Lauritsalan yläkoululaisilla oli eilen omat myyjäiset, joissa myytiin ihan tuoreita herkkuja.

Leena Sallinen