Categories
Artikkelit

Jääpula vie harrastajia pois Kisapuistosta

Lappeenrannan vanhan harjoitusjäähallin pääkäyttäjät ratkovat jääaikaongelmia uutta harjoitusjäähallia odotellessaan.

Kirjoittaja:
Lappeenrannassa eletään jälleen jääpula-aikaa. Uuden harjoitusjäähallin piti valmistua syyskuun loppuun mennessä, mutta aikataulu petti jo keväällä.

Maanantaina Lappeenrannan kaupunki ja urakoitsija Janus Oy allekirjoittivat sopimuksen, jonka mukaan halli valmistuu 19. joulukuuta mennessä. Liikuntatoimi on tosin jakanut halliin jäävuoroja jo 1. joulukuuta alkaen.

Sillä välin lappeenrantalaiset jääurheiluseurat taiteilevat vaikeassa tilanteessa parhaansa mukaan.

PEPO Hockeyn 2002-ikäluokan joukkueen toiminta päättyi jääpulan vuoksi.

– Meidän oli pakko kesällä sanoa, että emme pysty järjestämään heille jääaikaa, PEPO HC:n juniorien yhteyshenkilö Sami Lento kertoo.

– Pojat ovat nyt hajaantuneet Savitaipaleen ja Luumäen joukkueisiin. Täytyy sanoa, että joku lopettikin harrastuksensa.

PEPOlla on nyt seitsemän arkivuoroa jaettavana miesten 2. divisioonajoukkueen, nuorten Mestis-joukkueen ja B-juniorien kesken.

– Naisten joukkueelle ei ole arkivuoroa ennen kuin uusi halli valmistuu. He ovat käyneet kerran viikossa Savitaipaleella.

 

SaiPan D- ja E-junioreille on ostettu jääaikaa Rauhan jäähallista. Tenavat matkustavat paikalle vanhempien autokyydeillä ja osin linja-autokuljetuksin.

– Puhutaan tuhansista euroista, mitä se SaiPan junioreille rahana kustantaa, SaiPa ry:n puheenjohtaja Jouni Vilkko toteaa.

– Siihen päälle tulee vielä omat järjestelynsä. Vanhemmille se on varmaan vielä suurempi haitta.

SaiPa kyseli arkipäivien aikoja Savitaipaleen jäähallista, mutta tarjolla olleet vuorot olivat lasten koulupäivien vuoksi liian varhain.

– Yksi ikäluokka tosin pelasi juuri harjoitusotteluita Savitaipaleella, kun Lappeenrannasta ei sille viikonlopulle löytynyt tarpeeksi jäätä.

 

Lappeenrannan Luistelijat ei ole vielä ostanut taitoluistelijoilleen lisää jäävuoroja.

– Harkinnassa se on kyllä ollut. Jos tilanne vielä tästä pahenee, jotakin pitää tehdä, seuran puheenjohtaja Jukka Jyrkinen kertoo.

– Olemme yhdistelleet ryhmiä, jotta olemme saaneet jäitä isoille ja pienille.

LRL:n isommat juniorit tarvitsevat täysikokoisen kaukalon harjoitellakseen täysipainoisesti. Seuralta lähti syyskuun puolivälissä sovitusti kaksi liigahallin kello 16-17 arkipäivien harjoitusvuoroa SaiPan otteluiden vuoksi.

Aiemmin muutos ei ole ollut taitoluistelijoille niin hankala kuin nyt, koska rättihalliin on valmistunut jää samaan aikaan. Nyt seuran myöhäisimmät harjoitusvuorot isossa kaukalossa päättyvät kello 15.45.

Jyrkisen mukaan vuorojen ostaminen Imatran jäähallista voisi olla varteenotettava vaihtoehto.

 

Täytyy sanoa, että joku lopettikin harrastuksensa.

Sami Lento

Anssi Silvennoinen