Categories
Artikkelit

Kehruuhuoneen vuokraehdoista sovittu

TIMO LAITAKARI

Kirjoittaja:
Lappeenrannan Kehruuhuoneen vuokraehdoista on sovittu. Kaupungin tilakeskuksen ja muusikko Sari Kaasisen sopimuksessa perusvuokraksi on sovittu vähintään 2 430 euroa kuukaudessa. Tekninen lautakunta hyväksynee sopimuksen keskiviikkona.

Sopimuskausi on kymmenen vuotta, ja se alkaa tulevana keväänä. Sitä ennen kaupunki kunnostaa rakennusta – entistä Linnoituksen urheilutaloa -noin 1,8 miljoonalla eurolla. Rahasta puoli miljoonaa euroa tulee EU-ohjelmasta.

Kehruuhuoneesta tulee kaupunkiin uusi kokoontumis- ja juhlatila. Kaasinen valittiin toiminnan pyörittäjäksi tarjouskilpailulla.

Perusvuokran lisäksi Kaasisen yhtiön maksaa sen liikevaihtoon sidottua lisävuokraa. Kahden ensimmäisen vuoden jälkeen vuokra on kymmenen prosenttia liikevaihdosta tai vähintään perusvuokra.

 

Kaupunki ei odotakaan saavansa tilojen kunnostamiseen pistämästään 1,3 miljoonasta eurosta tuottoa. Toiveissa on, että edes pääomat saataisiin katettua vuokrilla 30 vuodessa.

Virkamieslaskelmien mukaan se toteutuisi, jos uusi yhtiö pystyisi tekemään keskimäärin 470 000 euron liikevaihtoa ja maksamaan siitä sovitun siivun vuokrina. Jos Kaasinen maksaa vain perusvuokran, ”tappiota” tulisi vuodessa 14 500 euroa.

Sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan kaupunki voi halutessaan purkaa sopimuksen viiden vuoden jälkeen, jos yhtiön toiminta ei kasva suunnitellusti ja se maksaa kaupungille vain perusvuokraa.

Timo Laitakari