Paikalliset naamat ovat varmoja vetonauloja

IMATRA | Kymmenettä kertaa tänään järjestettävässä Carelia Fightissa matsaa ennätysmäärä imatralaisia ja lappeenrantalaisia vapaaottelijoita.

Kirjoittaja:
Carelia Fight -vapaaottelutapahtuma kuuluu varmoihin syksyn ensimerkkeihin Imatralla. Úrheilutalossa kamppaillaan tänään lauantaina jo kymmenennen kerran.

Ammattilaissäännöin käytävissä iltamatseissa häkkiin nousevat muiden muassa tasoltaan pohjoismaiseen kärkeen kuuluvat MMA Imatran Antti Virtanen ja Eeva Siiskonen sekä MMA Lappeenrannan tuore amatöörien maailmanmestari Jani Illikainen. Pääottelussa Virtanen kohtaa ruotsalaisen Jonathan Svenssonin.

— Kohtaamisesta tulee varmasti mielenkiintoinen, sillä molemmat ovat todella monipuolisia ottelijoita, ennakoi Carelia Fightin promoottori Mikko Suvanto.

Toiseksi viimeisessä kamppailussa brasilialainen Jonatas Novaes ottaa mittaa kokeneesta ranskalaisesta Nayeb Hezamista. Brasilialaisen ju-jutsun maailmanmestari Novaes on otellut MMA-jättiläisen UFC:n omistamassa Bellator-organisaatiossa.

— Lätkätermein UFC on liiga, Bellator Mestis, Suvanto selventää.

 

Promoottori vaikuttaa tyytyväiseltä. Viime hetken peruutuksia ei ole tullut. Turhan usein mainosjulisteisiin ehditään painaa sellaisten ottelijoiden kuvia, joita ei sitten tositoimissa nähdäkään.

— Yleensä kaksi viikkoa ennen tapahtumaa alkaa sähköposti vinkua, Suvanto kertoo.

Mutta ottelukortista olisi voinut muotoutua huomattavasti nimekkäämpikin. Alun perin Novaesin piti kohdata itsensä Anton Kuivanen, mutta ensimmäisenä suomalaisena sitten Tony Halmeen UFC:ssä otellut Kuivanen loukkasi olkapäänsä ennen kuin matsi ehdittiin julkistaa.

Vapaaottelun suomalaisen pioneerin Mikko Rupposen piti myös tähdittää juhlavuottaan viettävää Carelia Fightia. Rujo-nimellä myös tunnettu Rupponen sai kuitenkin kesällä päävamman nyrkkeilykehässä, mikä peruutti Imatran-vierailun.

Konkari on kärsinyt muutenkin loukkaantumisista. Keväällä Rupposelta jäi väliin Lappeenrannan Fight Night -tapahtuma.

— Nimenä Rupponen olisi ollut hieno, mutta emme olisi saaneet hänelle ketään kovaa vastustajaa, kertoo Suvanto.

 

Nimekäs ottelijakaan ei vielä takaa viihdyttävää matsia. Carelia Fightiin Suvanto pyrkii löytämään mahdollisimman tasaisia pareja ja panostamaan paikallisiin naamoihin.

— Voisimme tuoda tänne jonkun UFC-veteraanin ja maksaa hänelle 20 000 euroa, mutta kyllä se niin vain on, että imatralaisia ja eteläkarjalaisia kiinnostavat omat ottelijat. Heitä on nyt ennätysmäärä, seitsemän imatralaista ja neljä lappeenrantalaista ottelijaa.

Carelia Fight viedään läpi tutulla kaavalla: päivällä otellaan amatööritapahtuma ja illalla on ammattilaismatsien vuoro.

Kalle Sipiläinen