Categories
Artikkelit

Pienelle näyttämölle uusi hintalappu

Teatteri. Lappeenrannan Teatterikiinteistöyhtiö etsii säästöjä tekniikasta.

Kirjoittaja:
Leena Härkönen

Syksyn mittaan ratkeaa, tuleeko Lappeenrannan kaupunginteatterin uudisrakennukseen pieni näyttämö vai ei. Lappeenrannan Teatterikiinteistöt Oy laatii uutta säästölistaa kaupunginhallitukselle, kertoo kiinteistöyhtiöiden hallituksen puheenjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski.

Teatterikiinteistöt Oy joutui etsimään säästöjä jo kesällä, koska urakkatarjoukset ylittivät kaupunginvaltuuston kattohinnan 21 miljoonaa euroa. Pienen näyttämön jättäminen pois säästäisi 1,1, miljoonaa euroa.

Korkiakosken mukaan suunnittelijoilta on nyt pyydetty esityksiä siitä, mistä pienen näyttämön suunnitelmia vielä voitaisiin keventää. Arkkitehdit ja suunnittelijat käyvät läpi niin sähköt kuin äänentoiston.

-Yksi mahdollisuus on käyttää aiottua enemmän vanhan teatterin tekniikkaa.

 

Säästölista on määrä saada kasaan hyvissä ajoin lokakuussa, minkä jälkeen pyydetään urakoitsijoilta tarjoukset.

-Sen jälkeen saadaan pienelle näyttämölle ehkä uusi hintalappu.

Esitys menee kaupunginhallitukselle lokakuun lopulla. Jos hinta yhä ylittää kattohinnan, asia menee myös valtuustoon. Korkiakosken mukaan tämä on todennäköistä.

Korkiakoski sanoo, että valtuustokäsittelyn on oltava viimeistään marraskuussa, jotta teatteri olisi toimiva.

-Pienelle näyttämölle on suunniteltu muutakin kuin teatteritoimintaa. Sitä myytäisiin myös kokous- ja seminaarikäyttöön.

 

Vanhan teatterin tontin tavoitehinta on 1,75 miljoonaa.

-Olisi myönteinen yllätys, jos siitä saataisiin enemmän, mutta tässä taloustilanteessa on hyvä, jos saadaan se mitä on ennakoitu.

Korkiakoski uskoo, että teatterin rakentamiselle on laajalti ymmärrystä, vaikka kansalaiskeskustelussa hanketta on vastustettu.

-Tuntuu hullulta, ettei rakennettaisi suunnitelmien mukaan, jos tehdään yli 20 miljoonan investointi, johon valtiokin osallistuu. Investointi palvelee kaupunkilaisia vuosikymmenet.

Leena Härkönen