Categories
Artikkelit

Rakennustyöt saattavat ruuhkauttaa raja-asemia

Rajaliikenne. Rakentamista ja remontoimista on meneillään Imatralla, Nuijamaalla sekä Vaalimaalla. Valmista pitäisi tulla syksyn aikana.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen

Kaakkoisille rajanylityspaikoille saattaa muodostua jonoja rakennushankkeiden vuoksi. Rakentamista ja remontoimista on meneillään Imatralla, Nuijamaalla sekä Vaalimaalla.

Tähän mennessä rakennustöiden vuoksi ei ole päässyt suurempia ruuhkia syntymään. Sen sijaan Imatran rajanylityspaikan lauantainen tulipalo ja sulkeminen ruuhkautti Nuijamaan ja Vaalimaan.

 

Imatran rajanylityspaikalla päärakennuksen remontti etenee tulipalosta huolimatta. Jos homma sujuu suunnitelman mukaan, päärakennuksen tilat saadaan käyttöön joulukuun alussa.

Remontissa ollut päärakennus kärsi palon ja sammutustöiden vuoksi mittavia savu- ja vesivahinkoja, joita tutkitaan ja korjataan parhaillaan. Vielä ei ole selvillä viivästyykö remontin valmistuminen vai pysytäänkö aikataulussa.

Imatran rajaliikenteeseen on odotettavissa puolesta tunnista tuntiin kestävä tauko korjaustöiden vuoksi yhtenä päivänä tällä viikolla.

 

Nuijamaan rajanylityspaikan maasta lähtevän liikenteen kaistatarkastuskenttä on käytössä ja lähes valmis. Siitä puuttuvat enää sähköiset liikenneopasteet.

Maahan saapuvan liikenteen puolella on käynnissä kaistatarkastuskentän katoksen rakentaminen. Sen on määrä valmistua marraskuussa, sähköisiä liikenneopasteita lukuun ottamatta.

Maahan saapuvan liikenteen rajatarkastukset tehdään Nuijamaalla edelleen poikkeusjärjestelyin. Tarkastuspaikkoina ovat tavaraliikennekeskus, sen piha-alueelle perustetut tilapäistilat ja henkilöliikennekeskus. Viikonloppujen ruuhkahuippujen aikaan tarkastuksia tehdään myös katostyömaan alueella sijaitsevassa kaistatarkastusrakennuksessa.

 

Vaalimaalla erillisen tavaraliikennekeskuksen rakennustyöt ovat edenneet suunnitellussa aikataulussa. Valmista pitäisi olla lokakuussa.

Maasta lähtevällä puolella vastaavan kaistatarkastuskentän katostyöt ovat valmiit. Se työmaa jatkuu sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien rakentamisella. Kenttä saadaan otettua käyttöön todennäköisesti lokakuussa.

Maahan saapuvan liikenteen kaistatarkastuskenttä on pystytty jo ottamaan osin käyttöön. Ainoastaan sähkötyöt ovat siellä enää kesken, ja valmista on määrä olla joko jo tässä kuussa tai viimeistään lokakuussa.

Kaisa Juntunen