”Tämä on nyt sitä rakkaudesta lajiin”

IMATRA. Vaikeista kausista toipuva Ville Paalanen siirtyi SaiPasta kaksi sarjaporrasta alemmaksi Imatran Ketterään.

Kalle Sipiläinen

IMATRA.  Vaikeista kausista toipuva Ville Paalanen siirtyi SaiPasta kaksi sarjaporrasta alemmaksi Imatran Ketterään.

Kalle Sipiläinen

Vuosi sitten Ville Paalanen oli vielä SaiPan liigapelaaja. Tänä viikonloppuna hän aloittaa kauden kaksi sarjaporrasta alempana Imatran Ketterän riveissä jääkiekon Suomi-sarjassa. Kolmannella sarjatasolla vain harva pelaaja pääsee tienaamaan edes bensarahoja, mutta Paalanen ei tunnu katuvan valintaansa.

— Tämä on nyt sitä rakkaudesta lajiin. Aika rankkaa on ollut, töitä tehty ja töistä menty suoraan hallille. Mutta kyllä se vain tuntuu ihan samanlaiselta, kun pääsee kehiin. On se mukavaa puuhaa, tunnelmoi Paalanen.

24-vuotias SaiPa-kasvatti ehti pelata liigassa kaksi reilun 20 ottelun kautta, kunnes toissa kaudella loukkaantumiset alkoivat viedä miestä sivuraiteelle.

Alkukaudesta operoitiin ensin olkapää. Kun olkapää rupesi olemaan kunnossa, operoitiin polvi, ja kausi oli siinä. Ja kun leikkauksista toipuneella kropalla ei voinut tehdä täysipainoista kesäharjoittelua, olivat lähtökohdat myös viime kauteen vaikeat.

— Alkukaudella sain pelata pari peliä liigassa, sitten sain mahdollisuuden lähteä hakemaan peliaikaa Mestiksestä. Oli vähän hakemista, koska oli mennyt melkein puolitoista vuotta, kun olin viimeksi pelannut.

Paalanen ehti tahkota Mikkelin Jukureissa kymmenkunta Mestis-ottelua, kunnes valmentaja sai potkut. Sen jälkeen vastuuta ei enää tullut. Keväällä kaikki oli auki, kun Ketterässä valmennusvastuun ottanut Jari Lifländer soitti ja kysyi porukkaan.

— Ilman muuta tartuin siihen, että pääsen johonkin mukaan.

SaiPassa lyhytvartinen järkäle opittiin tuntemaan laitoja paukuttelevana laiturina, jonka kiekolliset taidot olivat liigatasolle rajalliset. Lempinimi Hakalin pommikone kuvaakin osuvasti Paalasen pelityyliä.

— Sillä tyylillähän sain liigasta pelipaikan. En päässyt siellä hirveästi kehittämään pelillisiä ominaisuuksiani, mutta täällä on tullut hyvin vastuuta ja olen saanut pitää kiekkoa. Sitä kautta on tullut onnistumisiakin, kertoo Paalanen, joka viidessä harjoituspelissä keräsi tehot 4+3=7 ja oli Ketterän paras pistemies.

Suomi-sarjan tasosta Paalanen ei osaa lausua vielä mitään.

— Emme ole pelanneet yhtään Suomi-sarjan jengiä vastaan. Olemme pelanneet Venäjän kakkosliigan VHL:n joukkuetta, A-junnuporukoita ja kakkosdivarijengiä vastaan. Hirveän vaikea arvioida, mutta treeneissä ainakin vauhti on ollut kova. Veikkaan, että meillä on hyvä jengi kasassa.

Suomi-sarja on valtakunnallinen sarja, ja useimmat muut joukkueet tulevat maan länsipuolelta. Lähin pelireissu on Joensuuhun, jonne Imatralta on matkaa 200 kilometriä. Kaukaisin vastustaja on Rovaniemellä.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen