Categories
Artikkelit

Jarvan työnhakua pidetään normaalina

Lappeenranta. Valtuutetut kommentoivat kaupunginjohtajan halua Kevan johtoon varovaisesti.

TIMO LAITAKARI

Lappeenranta. Valtuutetut suhtautuvat rauhallisesti Lappeenrannan kaupunginjohtajan Kimmo Jarvan haluun siirtyä Kuntien eläkkeistä vastaavan Kevan varatoimitusjohtajaksi. Se nähdään normaalina urakiertona.

Asia ei ollut esillä maanantaina kokoontuneessa kaupunginvaltuustossa, mutta ennen kokousta neljä valtuutettua kommentoi asiaa Etelä-Saimaalle.

– Toivon mukaan kaupunginjohtajaa ei tarvitse vaihtaa. On tervettä, että isommat haasteet kiinnostavat. Meidän itsemme kannalta toivon, että Kimmo jää Lappeenrantaan, Katri Pulli (kesk.) sanoo.

Marja-Liisa Vesterinen (sd.) on samoilla linjoilla. Vesterinen nostaa esille myös parin kuukauden takaisen ”röykytyksen”, jonka aikana eräät valtuutetut julkisesti kyseenalaistivat Jarvan osaamisen ja sitoutumisen.

– Ei sellainen voi olla vaikuttamatta siihen, miten muut tehtävät alkavat kiinnostaa. Harmi meille jos Jarva lähtee juuri, kun hän on päässyt tehtäviin sisään.

 

Perussuomalaisten Ari Hooman ja kokoomuksen Joonas Grönlund eivät näe alkusyksyn kohulla ja Jarvan hakemuksella yhteyttä. Heidän mielestään hakupapereiden jättäminen ei myöskään syö luottamusta Jarvan sitoutumiseen Lappeenrantaan.

– Minulla ja perussuomalaisten ryhmällä on täysi luottamus Jarvaan. Siitä ei missään vaiheessa ole ollut epäilystä, Hooman sanoo.

– Pidän normaalina urakiertona sitä, että hän hakee uusiin tehtäviin, Grönlund arvioi.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari