Categories
Artikkelit

Kuinka pitkälle maakunnan pojilla pääsee?

JOUTSENO. Kultsu etsii kakkoseen vahvistuksia Etelä-Karjalasta, Euroopasta ja Amerikastakin. Paul Waitesin tulo valmentajaksi sai Aleksi Ikosen jatkamaan Kultsun riveissä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen

Tiukan taistelun jälkeen sarjapaikkansa jalkapallon kakkosessa säilyttänyt Joutsenon Kultsu FC kokoaa jo täyttä vauhtia ensi kauden joukkuetta. Puhelimet ovat käyneet kuumina ja moni nuori lahjakas eteläkarjalainen jalkapalloilija puntaroi, pelatako ensi kesänä kakkosessa vai kolmosessa.

— Kyllä se aika paljon pelaajien omasta aktiivisuudesta on kiinni, löytyykö pelipaikkaa ylemmältä sarjatasolta. Seurojen välinen yhteistyö ja tiedonkulku on Etelä-Karjalassa miesten tasolla aika olematonta, sanoo Kultsussa vahvan kauden pelannut 20-vuotias Aleksi Ikonen.

Imatran Palloseuran ja PEPO:n junioreissa jalkapallo-oppinsa saanut Ikonen päätti jatkaa Kultsun keskikentällä kakkosessa ainakin yhden kauden verran. Valinnassa painoi paljon se, että Kultsu valitsi valmentajaksi Paul Waitesin.

— En ole pelannut Paulin valmentamassa joukkueessa, mutta olen jutellut hänen kanssaan aika paljon jalkapallosta. Meillä on pelistä samanlaisia ajatuksia ja odotan Paulin tuovan joukkueeseen nykyaikaisen jalkapallon peliajatusta, Aleksi Ikonen sanoo.

 

Kultsu on ilmoittanut rakentavansa vahvasti maakunnallista joukkuetta. Kultsun valmennustiimiin kuuluvan ja joukkuetta kokoavan Pauli Hippeläisen mukaan tavoitteena on se, että maakunnan parhaat pelaajat saataisiin maakunnan ykkösjoukkueeseen.

Kesällä Kultsu yritti saada naapurijoukkue PEPO:n kolmosen joukkueesta pelaajia lainaksi muutamaan kakkosen otteluun, mutta se ei onnistunut. Liikkuvatko pelaajat nyt kolmosesta kakkoseen?

— Saa nähdä. Eihän se niin toimi, että pelaajavirta menee vain yhteen suuntaan. Meidän pitäisi saada maakunnassa aikaan sellainen yhteistyö, jossa pelaajia liikkuu molempiin suuntiin ja molemmat seurat hyötyvät siitä, Hippeläinen kertoo.

— Maanantaina meillä on ensi kauden joukkueen aloituspalaveri Aviasportissa ja sinne on tulossa myös muutama uusi pelaaja maakunnasta.

 

Oman maakunnan pelaajista Kultsuun rakennetaan runkoa, mutta kuinka pitkälle pelkästään eteläkarjalaisella joukkueella kakkosessa sitten voisi päästä?

— Kyllähän viime kesänä kaikissa kakkosen joukkueissa oli ulkomaisia vahvistuksia. Atlantiksessa taisi olla enemmän ulkomaisia kuin suomalaisia pelaajia, Aleksi Ikonen sanoo.

Kultsu on ollut Pauli Hippeläisen mukaan edelleen tiiviisti yhteydessä viime kesän amerikkalaisiin vahvistuksiin maalivahti Craig Hilliin ja toppari Walter Kromholtziin.

Aleksi Ikonen ei oikein usko kaksikon palaavan Kultsun raitapaitaan.

— He olivat sarjan parhaita pelipaikoillaan. Jos he Suomeen tulevatkin, niin tuskin he enää tällä sarjatasolla jatkavat.

Jarmo Hämäläinen