Categories
Artikkelit

Ravintolamaailmaan 1 200 asiakaspaikkaa

Lappeenranta. Ravintola Tassos ei jatka nykyisissä tiloissa. Perinteikkään ravintolan toiminta lopetetaan Tassoksen nimellä todennäköisesti kokonaan.

Kirjoittaja:
Matti Saarela

Toimialajohtaja Pertti Timonen ei ole vielä valmis kertomaan yksityiskohtaista tietoa Etelä-Karjalan osuuskaupan suurinvestoinnista.

-Hanke etenee koko ajan. Viimeksi tänään perjantaina olemme kokoontuneet sen tiimoilta. Pikapuolin lähestyy se hetki, että päästään kertomaan hankkeesta myös suurelle yleisölle, Timonen vastaa hanketta koskeviin kysymyksiin.

Se tiedetään, että Sokos-tavaratalon tiloihin rakennetaan usean ravintolan kokonaisuus. Asiakaspaikkoja tähän ravintolamaailmaksi kutsuttuun kokonaisuuteen tulee 1 200.

Puolet paikoista menee tex-mex-ruokaan erikoistuneen Amarillon käyttöön. Yli 20 paikkakunnalla jo nyt toimiva S-ryhmän Amarillo-ketju rantautuu investoinnin myötä Lappeenrantaan.

 

Ravintoloiden asiakaspaikat eivät lisäänny Lappeenrannassa vastaavasti. Uudet asiakaspaikat korvaavat osittain paikkoja, jotka häviävät, kun City-korttelin vanha linja-autoasema ravintoloineen puretaan uuden rakennuksen tieltä.

Yhdyspankin talossa toimiva ravintola Tassos joudutaan sulkemaan talon muutostöiden takia.

-Tassos joutuu väistymään työmaan tieltä. Tassosta ei enää avata nykyisessä paikassa, eikä ole sanottu, että se jatkaisi tällä nimellä missään uudessakaan paikassa, Timonen kertoo.

Alun perin kreikkalaiseen ruokaan erikoistunut Tassos sulkee todennäköisesti lopullisesti ovensa ennen joulua.

 

Puolet 1 200 asiakaspaikasta jää muille ravintoloille. Timonen ei kerro niistä vielä muuta kuin sen, että kaikki kokonaisuuteen kuuluvat ravintolat ovat Eekoon omia ravintoloita.

-Kaikki ovat omia ravintoloita. Asiakaspaikoista karkeasti puolet ovat Amarillon paikkoja. Puolet jäävät muulle ravintolatoiminnalle.

 

Tiloihin tulee ravintoloiden lisäksi myös muita aktiviteetteja. Niiden laadusta tai määrästä Timonen ei ole vielä valmis kertomaan. Hänen mukaansa osa tähän toimintaan liittyvistä sopimusneuvotteluista on vielä kesken.

-Ravintoloiden pitäisi avata ovensa viimeistään huhtikuun 22 päivänä. Se on meidän itse itsellemme asettama takaraja. Jos saamme käynnistettyä toiminnan aikaisemmin, olemme tietenkin hyvin tyytyväisiä tilanteeseen, Timonen sanoo aikatauluista.

Matti Saarela