Categories
Artikkelit

Viipurin Golf pui Kahilanniemen kohtaloa

LAPPEENRANTA. Golftoimintaa kentällä pyörittää Golden Swing Lappeenranta. Yhdestä kentästä ei riitä juurikaan tulonjakoa kahdelle toimijalle.

Kalle Sipiläinen

Viipurin Golfin jäsenistössä pelätään Kahilanniemen golfkentän puolesta. Lauantain Etelä-Saimaan pienissä ilmoituksissa nimimerkki Pro Kahila kehotti jäseniä aktivoitumaan ajoissa, sillä ”Kahilan kentän palvelut ja jatko ovat katkolla vuosikokouksessa”. Mistä siis on kyse?

— Kentälle haetaan kannattavinta mahdollista toimintamallia. Lähinnä katsotaan, millä kuvioilla Kahilan toimintaa on mahdollista jatkaa tulevaisuudessa. Monet vaihtoehdot ovat mahdollisia. Jäsenistön kanssa näitä asioita käsitellään syyskokouksessa, kertoo Viipurin Golfin toimitusjohtaja Terhi Salminen.

Viipurin Golf toimii kahdella kentällä, uudemmalla Etelä-Saimaa-kentällä Tuosassa ja perinteisemmällä Kahilanniemen kaupunkikentällä. Jälkimmäisen golftoiminnot on alivuokrattu Golden Swing Lappeenranta Oy:lle, jonka johdossa on nykyään lappeenrantalainen liikemies Jukka Suninen.

Hallituksen tiedotteessa Viipurin Golfin nettisivulla kerrotaan talouden tasapainottamisen olevan lähivuosien tärkein tavoite. Salminen puolestaan toteaa, ettei yhdestä kentästä riitä kauheasti tulonjakoa kahdelle toimijalle.

— Jotenkin pitäisi katsoa, miten toiminta saataisiin kannattavammaksi molemmille osapuolille. Jos Suninen ehdottomasti haluaa jatkaa edelleen yhteistyötä, niin täytyy löytää jotain uudentyyppisiä yhteistoimintamalleja. Tai onko mahdollista, että Viipurin Golf jatkaa toimintaa yksinään?  Tai jatketaanko toimintaa ollenkaan? Kaikki on täysin auki, vaihtoehtoja haetaan, pyörittelee Salminen.

Golden Swingin kanssa sopimus tehtiin vuonna 2009. Se kattaa kymmenen vuotta eli sopimuskausi on vasta puolivälissä. Mikään totaalinen sopimuksen irtisanominen tuskin tulee kyseeseen kenttäalueen kiinteistöjen erityyppisten omistussuhteiden takia. Golden Swing on tehnyt Kahilanniemeen mittavia investointeja eikä kentän nykyisellä päärakennuksella ole lisäksi mitään tekemistä Viipurin Golfin kanssa.

— Eivät tällaiset investoinnit ihan kädenpuristuksella siirry, Jukka Suninen sanookin.

Hänen mukaansa asioista kannattaa kuitenkin aina keskustella.

— Kyllä me voimme luovuttaa nämä Viipurin Golfille, kun pieni korvaus sovitaan. Mietitään sitten yhdessä, että klubitalollekin tulee käyttöä. Tietenkin toivomme, että golffarit käyttäisivät silloin palveluita.

Viipurin Golfin jäsenistä Kahilanniemen kenttää käyttävät pääsääntöisesti juniorit. Salmisen mukaan muutkin pelaavat siellä jonkin verran.

— Sitä on hieman hankala kontrolloida, koska Etelä-Saimaan kenttään kuuluu samalla Kahilanniemen pelioikeus. Etelä-Saimaan kenttä on selvästi suositumpi, mutta täytyy katsoa, millä tavoin Kahilanniemeäkin saisi kiinnostavammaksi myös muille jäsenille.

Viipurin Golfin syysvuosikokous pidetään 12. marraskuuta.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen