Pioneerikoulu sai uuden talon

Lappeenranta. Pioneerikoulun siirto Maasotakoulun yhteyteen tuo Lappeenrantaan parikymmentä vakituista työpaikkaa.

Kirjoittaja:
Matti Saarela

Kapteeni Anna Puolakka muutti perheineen Lappeenrantaan heinäkuun puolivälissä. Puolakka on yksi Pioneerirykmentin upseereista, jotka on siirretty Keuruulta Maasotakouluun.

Puolakan mukaan asunto löytyi yksityisiltä vuokra-asuntomarkkinoilta ja perhe on viihtynyt uudessa kotikaupungissa.

-Tyttärelle saimme päivähoitopaikan ja hän viihtyy siellä hyvin, Puolakka kertoo.

 

Perjantaina Pioneerikoulu esitteli uutta taloaan, joka on nimetty Sapööriksi. Noin kaksi miljoonaa maksaneessa uudessa talossa on 22 työpistettä. Pioneerirykmentin lakkautus ja Pioneerikoulun siirto Lappeenrantaan tuo kaupunkiin 22 uutta vakituista työpaikkaa.

-Saamme kaikki vakanssit täyteen ensi kevään ja kesän aikana. Keuruulta tänne siirtyi 17 sotilashenkilöä. Meille tulee vielä yksi henkilö Porin prikaatista, yksi Karjalan lennostosta ja yksi Kainuun prikaatista. Lisäksi haemme vielä avoimella haulla paria kouluttajaa ja kurssisihteeriä, Pioneerikoulun johtaja Timo Iltanen kertoo.

Lappeenrantaan sijoitetuista sotilashenkilöistä suurin osa on muuttanut vakituisesti asumaan Lappeenrantaan.

-Viisi meistä on hankkinut Lappeenrannasta pienen asunnon ja kulkee muualla sijaitsevan kodin ja Lappeenrannan väliä, Mikkelissä kirjoilla oleva Iltanen kertoo.

 

Puolakka kävi työhuoneessaan läpi sähköpostiaan. Iltasen mukaan uusien pioneerien kouluttajien työ tehdään kuten muutkin työt paljolti näyttöpäätteen ääressä. Myös sotilashenkilöillä on mahdollisuus tehdä osa töistään etänä.

-Tästä työstä niin suuri osa on nykyisin tätä tietokoneen ääressä istumista, Iltanen kertoo.

Maasotakoulun Leirin toimipiste valmistui Pioneerikoulun käyttöön lokakuussa. Sitä ennen koulu aloitti toimintansa Lappeenrannassa Rakuunamäellä väliaikaistiloissa.

-Uudisrakennus valmistui etuajassa ja olemme erittäin tyytyväisiä näihin uusin tiloihimme, Iltanen kertoo.

 

Noin kaksi miljoonaa euroa maksaneessa ja noin 900 neliömetrin rakennuksessa on kaksi luokkatilaa, sosiaalitilat ja varastoja.

Talon nimi Sapööri on vanha sotilastermi, jolla tarkoitettiin aikoinaan linnoittamiseen, siltojen rakentamiseen ja räjäytystöihin erikoistuneita joukkoja. Nimi on aikoinaan tullut ranskankielinen kantasanasta sapoeur.

Matti Saarela