Big band -musiikki soi yhä Imatralla

Imatra. Jos rahoitus varmistuu, big band -kurssin yhteydessä järjestetään yhdeksän ilmaiskonserttia. Solistina soittaa muun muassa Popedan Costello Hautamäki.

Riina Nokso-Koivisto

Big band -musiikki soi Imatran kävelykadulla myös tulevana kesänä. Big band -kurssi toteutuu juhannuksen jälkeen festivaalin kaatumisesta huolimatta.

Kuusipäiväisen kurssin yhteydessä kävelykadun lavalla järjestetään yhdeksän ilmaiskonserttia, jonne on näillä näkymin tulossa nimekkäitä big bandeja ja solisteja.

— Imatra big band -festivaalihan lähti alun perin siitä, että oli kurssi, jonka ympärille tehtiin konsertteja. Nyt yritämme samaa konseptia, Imatra big bandin kapellimestari Antti Rissanen kertoo.

 

Vaikka bb-kurssi ja siihen liittyvät konsertit on jo pitkälle suunniteltu, rahoitus ei ole vielä varmistunut.

Kurssin ja konserttien yhteisbudjetti on reilut 80 000 euroa. Kurssia varten on haettu edellisvuosien tapaan rahaa Taiteen edistämiskeskukselta. Loput rahoituksesta saadaan kurssilaisten osallistumismaksuista.

Kävelykadun ilmaiskonserttien tuotantobudjetti on 32 000 euroa. Imatra big band anoo Imatran kaupungilta konserttien rahoittamista varten 22 000 euroa.

Loppusumma eli 10 000 euroa olisi saatava yrityksiltä sponsoritukena.

— Yritämme kaikkemme, että Imatra pysyisi big band -kaupunkina. Töitä tehdään talkoilla. Kenties jokin kaupallinen toimija voi joskus tulevaisuudessa lähteä mukaan, Imatra big bandin puheenjohtaja Kari Vaittiniemi sanoo.

Jos suunnitelmat toteutuvat, päivällä konserteissa esiintyvät bb-kurssilaiset ja iltaisin lavalla nähdään isompia nimiä.

Kävelykadulla kuullaan muun muassa Stray Catsista tutun Brian Setzerin musiikkia. Maan kärkikaartin kuuluvista soittajista koostuvan big bandin solistina soittaa Popedan Costello Hautamäki.

Seuraavana iltana esiintyy Imatra big band solistinaan englantilainen jazzlaulaja Ola Onabule. Perjantai-iltana lavalle nousee Ilmavoimien big band amerikkalaisen jazz- ja poplaulaja Lagaylia Frazierin kanssa.

Lauantaina kävelykadulla kuullaan bb-kurssin nelituntinen päätöskonsertti.

 

Rissanen on vakuuttunut, että big band -kurssille on taas tulijoita. Viime vuonna osallistujia oli 120.

Uutta tulevana kesänä on, että opetusta järjestetään myös muille kuin perinteisten big band -instrumenttien soittajille. Bianca Morales on kehitellyt bb-kurssin rinnalle viihdeorkesterikurssin, johon voivat osallistua myös jousisoittajat. Järjestäjät toivovat, että viihdeorkesteriin saataisiin vähintään 25 osallistujaa.

Viihdeorkesterikurssilaiset järjestävät Karelia-salissa päätöskonsertin, jonka solistina Bianca Morales laulaa.

 

Taustaa

Imatra Big Band festival ry ajautui viime vuonna konkurssiin, eikä festivaalia tulevana kesänä järjestetä.

Imatra Big Band ry eli orkesteriyhdistys on eri asia kuin konkurssiin mennyt Imatra Big Band festival ry.

Imatra Big Band ry järjestää kesäkurssin ensi kesänä 22.—27.6. Kurssia johtaa Antti Rissanen.

Kävelykadun tulevan kesän konsertit tuottaa Imatra Big Band ry.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto