Koululaiset alkavat opetella ohjelmointia

Lappeenranta | Ohjelmointi tulee ensi vuonna peruskoulujen opetukseen. Saimaan mediakeskus vastaa valmennuksesta.

Ohjelmointi tulee osaksi peruskoulujen opetusta ensi vuonna. Lappeenranta kouluttaa opettajia sekä testaa eri opetustapoja. Työtä johtaa Saimaan mediakeskus, joka toimii kasvatus- ja opetustoimen alaisuudessa.

Saimaan mediakeskus vetää opetushallituksen rahoittamaa selvitystä (Taped-hanke), jossa tutkitaan tablet-laitteiden hyödyntämistä opetuksessa. Työ on koko maassa maassa ainutlaatuinen.

Saimaan mediakeskus on saanut kolmenlaisia robotteja kouluille lainattavaksi. Monipuolisimmalla robotilla oppilaat voivat rakentaa Lego-rakennussarjasta oman robotin sekä opettaa sen liikkumaan ja puhumaan.

Yhteistyöluokka Lönnrotin koulusta on testannut uusia robotteja opettajansa Miika Miininin johdolla. 4.-5.-luokkalaiset ovat opetelleet robottien ohjelmointia, ja Miinin kehittää ohjelmoinnin opettamista.

Ohjelmointiviikolla oppilaat tekivät kaksi opasvideota, jotka löytyvät Saimaan mediakeskuksen Youtube-kanavalta. Ohjelmointia käsitellään myös pelien ja leikkien kautta sekä tablet- ja internet-sovellusten avulla.

Lappeenrannan opettajat saavat koulutusta ohjelmoinnista huhtikuussa ja ensi syksynä.

 

Saimaan mediakeskus on saanut kolmenlaisia robotteja kouluille lainattavaksi.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen