Kuolimo-teos syntyy lasista

Savitaipale. Amerikkalainen taiteilija Michele Gutlove tekee lahjoituksen Savitaipaleelle. Mobile asennetaan koulukeskukseen ensi kesänä.

Anne Kokkonen

Amerikkalainen lasitaiteilija Michele Gutlove lahjoittaa yhden teoksensa Savitaipaleen koulukeskukseen. Kuolimoa kuvaava tilateos on määrä asentaa paikoilleen ensi kesänä.

Gutloven lahjoituksen taustalla ovat henkilökohtaiset syyt. Hänen tyttärensä Aliza vietti lukuvuoden 2012—2013 Savitaipaleella vaihto-opiskelijana.

— Olimme melko äimistyneitä, kun meille ilmoitettiin viime syksynä, että Michele haluaa lahjoittaa koululle taideteoksen, Savitaipaleen lukion rehtori Markku Tani kertoo.

Teos sopii Tanin mukaan erinomaisesti esitettyyn tilaan. Koulukeskuksen pitkän aikavälin teemana kun on nimenomaan Kuolimo.

 

Käsintehdystä lasista valmistetut lukuisat kappaleet heijastavat valoa välkkyvin värein. Ideana on ollut luoda näkymä auringon heijastuksista veden pinnalla. Veden lisäksi teokseen kuuluu kala- ja lintuhahmoja.

Teos itsessään on lahja, mutta vajaan 13 000 euron kuljetus- ja pystytyskustannuksiin on varauduttu kunnan kuluvan vuoden investointibudjetissa. Taiteilija tulee itse ripustamaan teoksen koulukeskuksen porraskuiluun heinäkuun viimeisellä viikolla.

 

Michele Gutlove

Amerikkalainen lasitaiteilija.

Opiskellut arkkitehtuuria.

Työskennellyt lasin parissa yli 15 vuotta.

Asuu Natickissa Massachusettsin osavaltiossa.

Teoksia esillä muun muassa New Orleansissa, Salt Lake Cityssä ja Springfieldissä.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen