Parkki löytyy maan alta

Lappeenranta. Parkkihallien paikat ovat kysyttyjä etenkin päivisin. Moni parkkihalli houkuttelee kävijöitä alennuksilla ja kampanjoilla.

Jonna Mielonen-Jumisko

Lappeenrannan parkkihalleissa riittää pysäköijiä. Uusin parkkihalli, P-Pormestari, avautui syksyllä Technopoliksen yhteyteen. Autoilijat ovat löytäneet P-Pormestarin, vakuuttaa hallia ylläpitävän Williparkki-yhtiön toimitusjohtaja Mikko Hietamies.

-Pysäköijiä on riittänyt etenkin virka-aikaan. Iltaisin käyttö on ollut vähäisempää.

Iltakäyttäjiä parkkihalliin ryhdytään houkuttelemaan yhteistyökampanjoilla. Yhteistyö maakuntakirjaston kanssa alkaa lähiaikoina.

-Kirjastossa asioivat saavat jatkossa parkkeerata hieman halvemmalla. Alennus tulee voimaan heti, kun tekniikka saadaan toimimaan, Hietamies kertoo.

 

Uuden parkkihallin avautuminen ei ole vienyt asiakkaita muilta keskustan halleilta. Asiakkaita on riittänyt vanhaan malliin, toteaa kauppakeskus Gallerian johtaja Sari Mustapää.

Hän uskoo, että asiakkaita kiinnostaa erityisesti parkkipaikan keskeinen sijainti.

Useat kauppakeskukset houkuttelevat asiakkaita halleihinsa alennusten avulla. Esimerkiksi Galleriassa ensimmäinen puolituntinen on ilmainen.

Kauppakeskus Oprin parkkihalli muuttui kokonaan ilmaiseksi joulukuussa.

Oprissa parkkeeraaminen oli maksullista noin vuoden ajan.

-Halusimme, että ensimmäinen puolituntinen olisi ollut ilmainen, mutta teknisesti se oli hankala toteuttaa. Siksi muutimme hallin takaisin maksuttomaksi, kauppakeskuksen johtaja Sonja Kekäläinen kertoo.

 

Lappeenrantalainen Teemu Ramu poikkesi keskiviikkona Galleriassa. Hän jätti autonsa halliin, koska se oli helpoin ratkaisu.

-Tämä on lähellä. Muutenkin ajan mieluummin halliin kuin kadun varteen. Tuntuu, että paikkoja löytyy halleista paremmin kuin ulkoa, Ramu sanoi.

Myös Anna Ritvasalo parkkeeraa yleensä mieluummin halliin kuin kadun varteen. Keskiviikkona hän kuitenkin jätti autonsa keskustan City-parkkiin, sillä siitä oli lyhyt matka apteekkiin.

-Keskustan parkkitilanne on kyllä ihan mahdoton. Paikat ovat kalliita ja niitä on välillä vaikeaa löytää.

Kirjoittaja:
Jonna Mielonen-Jumisko