Categories
Artikkelit

Perigato tähyää tapahtumapaikaksi

Lappeenranta. Autotalligalleria alkaa esittää nukke-teatteria. Luvassa on ehkä muutakin kulttuuritoimintaa.

Petteri Värtö

Galleria Perigatosta tulee tapahtumapaikka matalan kynnyksen kulttuuritoiminnalle. Korutaiteilija Kati Nulpponen toivottaa kaikki halukkaat hyödyntämään autotalliin perustamaansa näyttelytilaa.

— Galleria voisi olla auki läpi vuoden. Siellä voisi järjestää mitä tahansa mieleen tulevaa kulttuuritoimintaa, esimerkiksi runoiltoja, Nulpponen kertoo.

 

tilan toimivuus erilaisille toiminnoille on testattu nukketeatterilla joulukuussa. Nukketeatteriesitykset jatkuvat viikonvaihteessa, ja niiden ympärille gallerian tapahtumakalenteri aluksi hahmottuu.

— Tila on sopivan kokoinen nukketeatterille ja on ollut puhetta, että esityksiä olisi neljä kertaa vuodessa, keväällä, kesällä, syksyllä ja talvella. Heluamme esittää sekä paikallisia että vierailevia tekijöitä.

Nulpponen avasi Perigaton keväällä 2013. Galleria on ollut avoinna kesäisin. Kauteen on tavallisesti mahtunut vain neljän taiteilijan näyttelyt, sillä toukokuun alku ja syyskuu ovat liian kylmiä.

 

Perigaton toimintaa vetäisi ranskalaislähtöinen, Lappeenrannassa nykyisin asuva nukketeatteritaiteilija Perrine Ferrafiat. Hänellä olisi taiteellisena johtajana valmis verkosto nukkien ja teatterin maailmassa.

Ferrafiat työskentelee nukenrakentajana Lappeenrannan kaupunginteatterissa ja valmistaa nukkeja maaliskuun loppupuolella ensi-iltansa saavaan lastennäytelmään Iso kiltti jätti.

Ferrafiat on myös Perigaton seuraavien nukketeatteriesitysten tekijä. Hän esittää italialaiseen katuteatteriperinteeseen perustuvan Pulcinellan galleriassa kahtena seuraavana lauantaina.

 

Pulcinella Perigatossa (Liisankatu 5 Lpr) 28.2. ja 7.3. klo 18.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö