Talvinen temppeli kutsuu jälleen

Lappeenranta | Lumikirkko on jo tuttu osa Linnoituksen talvea. Talven toivotaan kestävän ainakin maaliskuun puoliväliin saakka.

Käynti Linnoituksen lumikirkossa on tullut monelle lappeenrantalaiselle jo tavaksi. Liisa Pellinen ja Leena Ramula olivat sunnuntaina jo hyvissä ajoin odottamassa iltapäivän hartaushetkeä viikkoa aiemmin vihityssä temppelissä.

— Tänä vuonna emme ole aiemmin vielä poikenneet, nyt olemme ensimmäistä kertaa. Joka vuosi olemme lumikirkossa käyneet, naiset kertoivat.

Vaikka neljännen kerran rakennettu lumikirkko on jo tapa, se viehättää silti.

— Nimenomaan tälle paikalle Linnoitukseen se sopii, kun tässä on ollut Lappeen ensimmäinen kirkko, Liisa Pellinen totesi.

Sen he havaitsivat, että sunnuntaina kirkon sisällä tuntui kylmemmältä kuin pihamaalla.

 

Puolenkymmentä uteliasta ehti kirkon tuntumaan siihen mennessä, kun Sammonlahden seurakunnan seurakuntapappi Ulla Junell saapui paikalle. Hänelle lumesta veistetty kirkko oli uusi kokemus.

— Valo tulee kauniisti sisään, ihasteli hän jäästä tehtyjä ikkunoita.

Lumisella alttarilla levänneen Raamatun lehdet kosteus oli ehtinyt rypyttää.

— Eiköhän se kuulu asiaan tällaisessa paikassa, Junell tuumasi.

 

Sunnuntain räntätihkuinen suojasää tiputteli vettä lumikirkon räystäiltä. Jos kirkko ei sula ennen aikojaan, sen suojiin on suunniteltu kolmesta neljään tapahtumaa joka viikko maaliskuun puoliväliin saakka.

Sulamisiin-nimeä kantava päätöstapahtuma on maaliskuun 18. päivänä. Sitten katto puretaan, mutta luminen rauniokirkko jää vielä tutustumiskohteeksi.

Kirjoittaja:
Kaija Lankia