Ylämaan seurantalo sai remonttirahaa

Ylämaa. Kaupunki antoi avustuksen tämän kerran. Edelleen etsiskellään tahoa, joka ottaisi rakennuksen vastuulleen.

Seija Hackman

Ylämaan seurantalolle on luvassa tekohengitystä. Lappeenrannan kaupunginhallitus myönsi eilisessä kokouksessaan talon välttämättömiin kunnostuksiin 20 000 euroa. Kunnostuksen tekee Ylämaan alueraati talkootyönä.

Kaupunginhallitus korosti päätöksessään, että avustus on kertaluontoinen. Vastaisuudessa kaupunki ei aio satsata talon kunnossapitoon, vaan Ylämaalta on löydyttävä yhteistyötaho, jolle rakennuksen voi luovuttaa.

 

Ylämaan alueraati on vaatinut kaupungilta seurantalon kunnostamista käyttökuntoon. Sen mukaan kunnossapitoon velvoittavat sekä vuoden 2010 kuntaliitossopimus että vanha lahjakirja: Kunnan eri yhdistykset lahjoittivat seurantalon kunnalle vuonna 1969, ja lahjoitus sisälsi kunnossapitovelvoitteen.

Kaupunki on katsonut, ettei rakennus kuulu sen palveluverkkoon, ja että se on päästetty rapistumaan jo Ylämaan kunnan aikana.

Kaupungin toiveissa on ollut löytää taho, jolle se voisi lahjoittaa kiinteistön ja vuokrata tontin muodollista vuokraa vastaan. Tällaista yhteistä toimijaa Ylämaalta ei kuitenkaan ole löytynyt.

 

Seurantalon suurin ongelma on ollut, ettei rakennukseen ole saatu käyttövettä ja vessatkin ovat reistanneet.

Nyt myönnetyllä rahasummalla tehdään kuitenkin pienempiä, välttämättömiä korjauksia. Niitä ovat muun muassa ulkoseinien maalaus ja lahovaurioiden korjaus sekä liikuntasalin lattian pinnan uusiminen.

Seurantaloa käyttävät Ylämaalla muun muassa martat, eläkeläis- ja liikuntaryhmät. Talolla pidetään myös tansseja ja perhejuhlia.

 

Kiireelliset korjaukset

Ulkovaipan maalaus ja lahovaurioiden korjaus.

Räystäiden umpilaudoituksen purkaminen ja uusiminen huomioiden tuulettuvuus.

Räystäiden otsalaudat ja vasat.

Maanpinnan muotoilu pintavesien johtamiseksi.

Vesikourut ja -syöksyt.

Liikuntasalin lattian pintamateriaalin uusinta.

Kirjoittaja:
Seija Hackman