LaPa porskuttaa taas

FC LaPa nousi tyhjästä Kaakkois-Suomen piirin vuoden 2014 jäsenseuraksi. Seura tarjoaa matalan kynnyksen harrastuksen.

LAPPEENRANTA

Punainen ja valkoinen hohtavat jälleen Etelä-Karjalan jalkapallokentillä. FC LaPan D13-pojat harjoittelevat nyt kolmatta viikkoa Amiksen lämmitetyllä tekonurmella.

Juniorien naamat loistavat auringonpaisteessa yhtä lailla syöttöharjoituksessa kuin kenttää ympäri hölkätessä.

– Ulkona treenaaminen on paljon hauskempaa kuin sisällä, koska on enemmän tilaa. Joukkueemme on ihan täydellinen, Kasperi Kinnunen huikkasi treenien lomassa.

 

FC LaPan toiminta oli kaksi vuotta täysin jäissä, kunnes seuratoimintavastaava Markku Timonen herätti sen eloon viime vuonna.

Harrastejalkapalloilun kysyntä osoittautui valtaisaksi. LaPa kasvoi yhdessä vuodessa nollasta 250 pelaajan seuraksi.

LaPa on nyt Etelä-Karjalan kolmanneksi suurin jalkapalloseura PEPO Lappeenrannan (485) ja Imatran Palloseuran (261) jälkeen.

– Seuratoiminta on jalkapallossakin alkanut mennä hiljalleen kilpailun puolelle. Hinnat ovat alkaneet nousta. Itse ajattelin, että lapsille ja nuorille pitäisi olla enemmän tätä vähän kevyempää ja edullisempaa toimintaa. Siitä tämä lähti liikkeelle, Timonen kertoo.

Timosen mukaan nopea kasvu kertoo, että LaPan tarjoamalle toiminnalle on ollut tarvetta.

– Olemme saaneet mukaan kokonaan uusia jalkapalloilun harrastajia. Se on ollut hyvä puoli.

 

Yksi LaPan uuden tulemisen kantavista teemoista on, ettei jalkapalloilun ole tarkoituskaan olla ainoa ja ympärivuotinen harrastus mukana oleville: talvella talvilajeja, kesällä kesälajeja.

D13-poikien valmentaja Markus Laamasen mukaan esimerkiksi jääkiekkoa harrastavat ovat päässeet joukkueen mukaan sopivasti ulkoharjoituskauden alkuun, kun kiekkokausi päättyi.

– Pystymme keskustelemaan muiden lajien seurojen kanssa, jos harjoitukset menevät ristiin. Sopu on aina saatu aikaan. Harjoituksissamme ei ole pakko olla paikalla, jos on esimerkiksi toinen harrastus siinä rinnalla, Laamanen kertoo.

Laamasen mukaan jalkapalloilu on LaPan D13-pojille nimenomaan harrastustoimintaa, ei kilpailutoimintaa.

– Tärkein asia on, että pojilla on hauskaa. Sitä olemme painottaneet valmentajienkin kesken. Sehän on sama asia kaikissa ikäluokissa. Harrastamisen pitää olla hauskaa loppuun asti.

Tärkein asia on, että pojilla on hauskaa. Markus Laamanen

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen