Sam Lofquist: Fiilikset ovat nyt korkealla

LAPPEENRANTA | Puolustaja Sam Lofquist pommitti kaksi maalia, kun SaiPa tasoitti voitot Kärppiä vastaan. Loppusummerin soidessa alkoi joukkotappelu.

Sam Lofquistin tykki lauloi kahdesti, ja Kisapuisto repesi. Lujaa laukovan yhdysvaltalaispuolustajan johdolla SaiPa tasoitti voitot 1—1:een puolivälieräsarjassa Oulun Kärppiä vastaan.

— Tiesimme, että tästä tulee kova taistelu. Kärpät on hyvä joukkue, mutta niin olemme mekin, SaiPan kolmannen ja viidennen maalin pommittanut Lofquist fiilisteli ottelun jälkeen.

Seuraavaksi SaiPa suuntaa ryöstöretkelle Ouluun, jossa ottelusarja jatkuu tiistaina.

— Meidän pitää pitää pelimme yksinkertaisena, sillä vastustajalla on paljon taitoa. Kolmannesta ottelusta tulee hauskaa. Fiilikset ovat nyt korkealla, maalinteossa jo kolmesti pudotuspeleissä onnistunut Lofquist ennakoi.

 

Jos SaiPa aloitti edellispäivänä Oulussa ottelun sukkasillaan, niin eilen otteet olivat alusta asti ihan toista maata. Peliin tultiin rytinällä ja räiskeellä. Kärppiä pyrittiin pehmittämään taklauksilla, ja pleksit paukkuivat.

Se sytytti myös yleisön, jota oli paikalla vain vajaat neljä tuhatta. Kun Valtteri Virkkunen ampui Markku Flinckin esityöstä SaiPan johtoon heti alussa, antoi se lisää uskoa voitonmahdollisuuksiin.

Fanipääty oli päättänyt ottaa kuudennen kenttäpelaajan roolin. Rytmikkään ja kovaäänisen kannustuksen lisäksi kärppäpuolustaja Ryan Glenniä muistettiin aina raivoisalla vihellyskonsertilla tämän koskiessa kiekkoon.

SaiPaa viime kaudella edustanut kanadalainen sai syksyllä fanien vihat päälleen lehtilausunnollaan, jonka mukaan hän säästeli viime kevään peleissä paukkuja tulevaa seuraansa Kärppiä vastaan.

 

Avauserässä nähtiin kaikkiaan kuusi maalia. Hurlumhei-alun jälkeen joukkueet tarkensivat pelaamistaan, ja kahdessa jälkimmäisessä erässä verkko heilui enää kerran kummassakin.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen suitsutti kokoonpanoon nostetun telaketjumiehen Markku Flinckin panosta.

— Hienosti tuli Make mukaan. Hän sytytti taklauksillaan koko joukkueen ja koko hallin.

— Tällaista playoff-kiekon pitää ollakin. Menimme heti alusta asti ottamaan ohjia, Tirkkonen lausui tyytyväisenä.

Ottelu päättyi keskialueella kunnon joukkotappeluun, jonka tuomiot kuulutettiin yleisön poistuessa jo hallista. Flinckin lisäksi pelirangaistukset saivat SaiPan Tomi Leivo ja Mikko Vainonen sekä Kärppien Simon Suoranta, Mikko Niemelä ja Ari Vallin.

Oulussa pelannut SaiPan kultakypärä Dave Spina joutui jälleen katsomoon.

— Ei onnistunut Spina omassa roolissaan Oulussa, ja teimme vähän vaihdoksia. Palasimme niihin hyökkäysvitjoihin, joilla onnistuimme Porissa Ässiä vastaan, Tirkkonen perusteli.

Ykkösvahti Jussi Markkanenkin pysyi sivussa. Maalilla jatkanut Andreas Bernard antoi torjunnoillaan SaiPalle mahdollisuuden voittaa. Markkasen tilanteesta Tirkkonen oli vähäsanainen.

— Päivä kerrallaan edetään. Kuntoutus on käynnissä.

SaiPa | Kärpät 5—3

Ottelun ratkaisu: SaiPan rymisteli alussa Kärpät ahtaalle ja osoitti, että pystyy ohittamaan oululaisten tiiviin puolustuksen.

 

Kisapuiston tähti: Sam Lofquist omaa hirmuisen lämärin ja käyttää sitä mielellään.

 

Illan lämäri: No comments, Sam Lofquist ei paljastanut kovan kutinsa salaisuutta.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen