Categories
Artikkelit

Sammonlahden päiväkodit ja koulut uusintaohjelmaan

Lappeenranta. Koulutiloilla halutaan vastata myös opintosuunnitelmien muutoksiin.

Piia Kaskinen

Lappeenrannan kaupunki alkaa valmistella Sammonlahden päiväkoti- ja kouluverkon tulevaisuutta.

Kaupunki selvittelee erilaisia vaihtoehtoja ja laskee niiden kustannuksia huhtikuun aikana. Vaihtoehdot esitellään kuntalaisille toukokuussa, ja niistä voi antaa niistä palautetta touko-kesäkuun aikana.

Esitykset päiväkoti- ja kouluverkon kehittämisestä tehdään elo-syyskuussa. Päätöksiä on tarkoitus päästä tekemään joulukuussa.

 

Osa Sammonlahden alueen päiväkodeista ja kouluista on lähes 40 vuotta vanhoja. Esimerkiksi Skinnarilan päiväkoti ja koulu, Kourulan päiväkoti, sekä Kuusimäen koulu kaipaavat peruskorjausta.

Samaan aikaan alueen asukasmäärä kasvaa, kun muun muassa Ruoholammen alue laajenee.

Kaupunginvaltuusto on linjannut että Sammonlahden koulun tuntumaan rakennetaan uusi päiväkoti ja koulu vuosien 2016—2020 aikana.

Niillä korvattaisiin Skinnarilan ja Kuusimäen koulut sekä Skinnarilan päiväkoti.

Uudisrakentamisen vaihtoehtoja ovat myös vanhojen rakennusten peruskorjaus tai uusien rakennusten rakentaminen vanhoille paikoille.

Koulutilojen kehittämisellä vastataan myös vuonna 2016 uudistuvien opintosuunnitelmien tavoitteisiin. Ne muuttavat muun muassa perusopetuksen pedagogiikkaa, toimintakulttuuria, oppimisympäristöjä ja koulupäivän rakennetta.

Perinteisten koulurakennusten tilalle kaivataankin monipuolisempia toimintaympäristöjä, toteaa kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg.

Kirjoittaja:
Piia Kaskinen