Categories
Artikkelit

Sarasoja-Liljan hiihtokipinä hiipui

Kalle Sipiläinen Lappeen Riennon maajoukkuehiihtäjä Riikka Sarasoja-Lilja päättää kilpauransa Kuusamossa tänä viikonloppuna käytäviin kauden jälkimmäisiin SM-hiihtoihin. Rukalla hän aikoo kuitenkin vielä urakoida kaikki kolme matkaa, molemmat viestit ja päätöspäivän pitkän matkan kilpailun. — Kunhan viikonloppu on ohi, niin tavallaan se selkiytyy siitä sitten enemmän. Kauden päättyminen on ollut muutenkin aina hengähtämisen paikka, jäsentelee Sarasoja-Lilja eilen uutisoitua lopettamispäätöstään. 33-vuotias hiihtäjä kertoi päätöksestään ensimmäisenä Hiihtoliiton kotisivuilla. Paloa ei enää löytynyt, vaikka hän kokee, että olisi voinut jatkaa uraansa vielä ainakin kaksi vuotta tätä kautta paremmalla tasolla. Näin ollen Lahden vuoden 2017 kotikisat voi pyyhkiä pois Sarasoja-Liljan tavoitteiden joukosta. — Tottakai se olisi ollut tietyllä tapaa houkuttavaa, mutta sinne olisi pitänyt yrittää väkisellä, mikä olisi ollut ehkä väärä ratkaisu.

SM-laduilla Lappeen Riento on napsinut Sarasoja-Liljan johdolla lukuisia viestimitaleja.  Suunnitelmat ovat samat tälläkin kertaa. — Viestit ovat olleet aina mielenkiintoisia. Ja sunnuntain 30 kilometrillä on varmasti aivan erityinen fiilis, Sarasoja-Lilja ennakoi viikonvaihteen kisoja. Vapaalla hiihdettävälle uran päätösmatkalle hän starttaa vailla sijoituspaineita tai tulostavoitteita. — On vain sisäinen prosessi hiihtää kilpailu läpi ja nautiskella siitä parhaan mukaan. — Vaikea sanoa, millainen henkinen lataus tulee olemaan. Meneekö se fiilistelyksi vai täysillä hiihtämiseksi? Savitaipaleelta kotoisin olevan Sarasoja-Liljan paras saavutus kansainvälisillä laduilla on parisprintin MM-pronssi yhdessä Krista Pärmäkosken (o.s. Lähteenmäki) kanssa. Maailmancupin osakilpailussa Sarasoja-Lilja on yltänyt parhaimmillaan neljänneksi.

Kalle Sipiläinen

Kirjoittaja: