Seurakunta sai uuden paimenen

Lappeenranta | Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen asetti Lappeenrannan seurakunnan uuden kirkkoherran Hannu Haikosen virkaansa.

Lappeenrannan seurakunta juhli eilen uutta kirkkoherraansa Hannu Haikosta. Piispa Seppo Häkkisen johdolla hänet asetettiin virkaansa marianpäivän jumalanpalveluksessa.

Puheessaan piispa muistutti kirkkoherran johtamistehtävän kolmesta alueesta: työyhteisön johtamisesta, seurakunnan hallinnollisesta johtamisesta ja seurakunnan hengellisestä johtamisesta.

— Kirkkoherran virka ei ole häntä itseään varten. Kirkkoherran johtajuus on seurakuntaa varten, sen ajallista ja iankaikkista hyvää varten.

Piispa painotti, että seurakunnan johtajan on muuttuvan toimintaympäristön ja olosuhteiden keskellä huolehdittava kirkon perustehtävän toteutumisesta.

— Lähtökohdat viranhoitoon ovat sinulla hyvät. Tunnet Lappeenrannan entuudestaan, onhan tämä kotikaupunkisi. Täällä olet jo pitkään työskennellyt seurakuntapappina eri seurakunnissa, piispa evästi uutta kirkkoherraa.

 

Kirkkoherra Haikonen kertoi saarnassaan, kuinka viime sunnuntaina jumalanpalveluksessa avustaessaan ihasteli Lappeenrannan kirkon alttaritaulua ja sen tekstiä ”Niin rakasti Jumala maailmaa”. Häneen teki vaikutuksen kuva ristiinnaulitusta Jeesuksesta, häpäistystä Jumalasta.

Sen vuoksi, mitä Jumala on kokenut, Häntä uskaltaa lähestyä, Haikonen totesi.

— Me näemme sen, mitä katsomme. Jos katsoo sairautta, näkee sairaan. Jos katsoo vääryyttä, näkee väärintekijän, mutta jos katsoo hyvyyttä, näkee hyväntekijän. Meidän tuleekin miettiä, mitä katsomme, kun kohtaamme toisen ihmisen, itsemme tai kirkon.

 

Juhlaan otti osaa seurakunnan kamarikuoro kanttori Seija Tapanaisen johdolla. Ennen jumalanpalveluksen alkua kuorossa muisteltiin, milloin edellisen kerran vietettiin vastaavaa juhlaa. Laskettiin, että siitä oli jotakuinkin tasan 12 vuotta, kun nyt eläkkeelle jäänyt Juha Tiihonen asetettiin virkaansa.

Eläkkeelle tehtävästä jäivät myös Tiihosta edeltäneet Jussi Kuusela, Erkki Lindroos ja pitkään virkaa hoitanut Herkko Kivekäs, parvella muisteltiin.

 

Hannu Haikonen

Voitti kirkkoherranvaalin Lappeenrannan seurakuntien seurakuntaneuvostossa 21.10.2014.

Aloitti virassa 1.3.2015.

Toimi aiemmin Lauritsalan seurakunnan kappalaisena.

Toiminut ennen pappisuraa sairaanhoitajana.

Kirjoittaja:
Kaija Lankia