Categories
Artikkelit

Toimittaja ja tietokirjailija Antti O. Arponen on kuollut

Lappeenranta. Arponen tunnettiin urheilutietäjänä ja seura-aktiivina.

Matti Saarela, Timo Laitakari

Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu Antti O. Arponen on kuollut vakavan sairauden murtamana.

Arponen teki pitkän uran toimittajana ja tietokirjailijana. Arponen ehti uransa aikana työskennellä Suomen Urheilulehden, Savon Sanomien Viikkosavon sekä paikallisradio Oikean Aseman päätoimittajana. Etelä-Saimaassa hän työskenteli vuosina 1986-2004 muun muassa toimituspäällikkönä ja sen Jälkeen Karjala-lehden päätoimittajana vuoteen 2012 asti, jolloin hän jäi eläkkeelle.

 

Arponen tunnettiin urheilutietäjänä ja seura-aktiivina. Hän muun muassa toimi Suomen Urheilumuseon johtajana vuosina 1977-1979.

Arponen kirjoitti yksin ja yhdessä muiden kanssa yli 50 urheilukirjaa ja lisäksi muita historiateoksia sekä novelleja.

Vuonna 1999 ilmestyi Arposen yhdessä Marko Tikan kanssa kirjoittama Koston kevät, jossa käydään läpi vuoden 1918 sodan tapahtumia.

Lappeenrannan kunnallispolitiikkaan Arponen osallistui vuosia sitoutumattoman Myö-liikkeen edustajana muun muassa kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Maanantaina Lappeenrannan valtuusto kunnioitti jäsenensä muistoa hiljaisella hetkellä.

Arponen sairastui suolistosyöpään 2010. Hän puhui taudistaan avoimesti ja esimerkiksi osallistui aktiivisesti valtakunnallisen suolistosyöpäyhdistyksen toimintaan. Etelä-Saimaan haastattelussa viime jouluna Arponen kertoi siitä, millaisin ajatuksin hän kuolemaa odottaa. Kirjoittamista hän sanoi jatkavana loppuun saakka.

Kirjoittaja:
Matti Saarela, Timo Laitakari