Categories
Artikkelit

Keskustan valtuustoryhmä kasvoi Lappeenrannassa

Timo Laitakari

Lappeenranta. Keskustan valtuustoryhmän koko kasvoi yhdellä Lappeenrannan valtuustossa. Muutos tapahtui, kun sitoutumattoman Myö-liikkeen listoilta varavaltuutetuksi valittu Teppo Puhakainen nousi valtuustoon maaliskuussa menehtyneen Antti O. Arposen (myö) tilalle.

63-vuotias Puhakainen loikkasi Myöstä keskustaan jo kaksi vuotta sitten loukkaannuttuaan siihen, miten Myö kohteli häntä luottamustehtävien jaossa kaupungin lautakunnissa.

Puhakainen sai vuoden 2012 kunnallisvaaleissa myöläisistä kuudenneksi eniten ääniä, ja hän ylsi ryhmän ensimmäiseksi varavaltuutetuksi. Lain mukaan puolueryhmän vaihdos ei vaikuta varavaltuutetun asemaan, eli näin keskustalainen nousi valtuustoon myöläisen tilalle.

 

Puhakaisen myötä keskusta nousi kokoomuksen rinnalle valtuuston toiseksi suurimmaksi ryhmäksi. Kummallakin on nyt 13 valtuutettua. Suurin ryhmä on SDP 14 valtuutetulla.

Timo Laitakari

Kirjoittaja: