Categories
Artikkelit

Nuijamaalla säilyy sittenkin äänestysalue

Timo Laitakari

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päätti säilyttää Nuijamaalla oman äänestysalueen. Kaupunginhallitus linjasi viikko sitten, että äänestysalueiden määrä vähenee nykyisestä 30:stä 19:ään, ja tämä olisi merkinnyt Nuijamaan jäämistä ilman omaan äänestyspaikkaa.

Valtuustossa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.) esitti, että Nuijamaalle kaikesta huolimatta jätettäisiin oma äänestysalue. Valtuusto tämän yksimielisesti hyväksyi.

Kakkola kuvasi Nuijamaan jäämistä pois alkuperäisestä esityksestä munaukseksi. Hänen mukaansa tulevaisuudessa on pikemminkin paineita äänestysalueiden määrän kasvattamiseksi kuin vähentämiseksi, etenkin jos äänestysinto tästä laskee.

 

Jo kaupunginhallituksessa viikko sitten keskustan edustajat esittivät, että Nuijamaalle olisi jätetty oma alueensa. Samoin he esittivät, että Pulpin ja Honkalahden sekä Lauritsalan ja Hakalin äänestysalueet olisi yhdistetty. Hallituksessa esitys hävisi äänin 6-4.

Äänestysaluejaon uudistamista perustellaan säästösyillä. Äänestysalueiden määrää vähentämällä on laskettu saatavan noin 30 000 euron säästöt vaaleja kohden.

Timo Laitakari

Kirjoittaja: