Categories
Artikkelit

Olli Naukkarinen pysyy Lappeenrannassa

Mikkeli. Mikkelin uusi kaupunginjohtaja tulee Kuusamosta. Lappeenrannan strategiajohtaja jäi vaalissa kakkoseksi.

Timo Laitakari

Lappeenrannan kaupungin strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen jäi toiseksi Mikkelin kaupunginjohtajavaalissa.

Uudeksi kaupunginjohtajaksi valittiin Kuusamon nykyinen kaupunginjohtaja Timo Halonen. Ratkaisevassa äänestyksessä Halonen sai 33 ja Naukkarinen 26 ääntä.

Kaupunginjohtaja valittiin kaksiosaisessa vaalissa. Ensimmäisellä kierroksella Halonen sai 26 ääntä, Naukkarinen 21 ääntä ja Mikkelin tekninen johtaja Jouni Riihelä 12 ääntä. Kaksi eniten ääniä saanutta pääsi toiselle kierrokselle.

Vaali käytiin suljettuna lippuäänestyksenä. Kannatuspuheenvuorojen aikana Naukkarista ilmoittivat äänestävänsä perussuomalaiset, vihreät ja kristillisdemokraatit.

Vuonna 1979 syntynyt Naukkarinen on koulutukseltaan kauppatieteen maisteri. Hänet valittiin Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtajaksi kesällä 2012. Sitä ennen hän työskenteli kunnallisen Saimaan talous ja tieto Oy:n toimitusjohtajana.

Mikkelin kaupunginjohtajan paikka tuli avoimeksi, kun edellinen kaupunginjohtaja Kimmo Mikander valittiin Kevan varatoimitusjohtajaksi.

Kaikkiaan kaupunginjohtajan virkaa haki 19 henkilöä. Heistä kymmenen haastateltiin, ja haastattelujen perusteella neljä jatkoi kaupunginvaltuuston tentattavaksi ja soveltuvuustesteihin.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari