Expert ja XXL Myllymäkeen

Lappeenranta. Friitalan tontti on viimeinen vapaa. Venäläisten paluuta odotellaan.

Anne Kotiharju

Kodinkoneliike Expert avaa nykyistä kolme kertaa suuremman liikkeen syksyllä Lappeenrannan Myllymäessä. Myös urheiluliike XXL suunnittelee edelleen jättikokoista myymälää Gigantin viereen.

Myllymäen ydinalue alkaa olla täynnä. Viimeistä tonttia viedään: Friitala Fashionin omistamaa tonttia Grande Orchidéen vieressä kaavoitetaan parhaillaan. Kaavamuutos lupaa kaksikerroksiselle liikerakennukselle 3 500 neliötä rakennusoikeutta.

Kaupungin asemakaava-arkkitehdin Maarit Pimiän mukaan kaavamuutos tullee teknisen lautakunnan käsittelyyn kesäkuussa.

Friitala ei halunnut vielä täsmentää Etelä-Saimaalle rakentamissuunnitelmia. Tiedotettavaa olisi mahdollisesti loppuvuodesta. Yhtiön nahkatavaroiden outlet-liike toimii nyt Robin Hoodin vieressä Myllymäessä. Yhtiön omistaa Mehmet Fidan perheineen.

 

Family Centeristä syksyllä lähtevä Expert ei paljasta vielä uusien vuokratilojensa sijaintia Myllymäessä.

-Vuokrasopimus on tehty noin 2 000 neliön tiloista, joissa on tarkoitus remontin jälkeen tehdä jo joulukauppaa. Muutamme lähemmäs Giganttia, kertoo toimitusjohtaja Mika Aro.

Expertillä on Family Centerissä 700 neliön tilat.

-Meitä harmitti, kun veturi eli Kodin Ykkönen lähti. Toisaalta Expert uusii voimakkaasti myyntikonseptiaan. Valikoimat laajenevat merkittävästi. Uskomme, että Lappeenranta on pitkällä tähtäimellä keskeinen kaupallinen alue.

 

Urheilu- ja vapaa-ajan tarvikkeita myyvä norjalainen XXL-ketju suunnittelee Myllymäkeen 3?800 neliön myymälää. Alun perin rakentamisen piti alkaa ensi vuonna.

-Rakentamien alkaa joko vuoden 2016 tai vuoden 2017 keväällä. Sopimukset ja suunnitelmat on tehty, selvittää toimitusjohtaja Toni Stigzelius.

Venäläisten ostosmatkailu vaikuttaa aloitusajankohtaan.

-Meillä ei ole vielä siellä liiketoimintaa ja pystymme seuraamaan tilanteen kehittymistä. Heti kun näkyy positiivisia signaaleja, olemme valmiit pistämään kuokan maahan.

 

Grande Orchidée valmistui taitekohtaan, jossa venäläisten ostosmatkailu alkoi vähentyä.

Luksustuotteita myyvän tavaratalon konsepti on muutettu nykytilanteeseen sopivammaksi. Omistaja Mohamad Darwich kertoo, että tällä hetkellä kosmetiikkaosasto on tyhjillään.

-Nykyisellä konseptilla jatketaan näillä näkymin. Ei ole poissuljettua, että joitain tiloja vuokrataan ulkopuolisille.

Entisissä Gigantin tiloissa sijaitseva Luhta outlet pysyy myös nykysijoillaan. Markkinointijohtaja Tarja Malinen L-Fashion Groupista kertoo, että toiminta jatkuu nykyisellään.

-Kauppa käy ja kaikki on hyvin sillä suunnalla.

Myllymäessä ainoastaan Puukeskuksen tilat ovat tyhjillään. Käyttäjää ei Starkin toimitusjohtajan Juha-Pekka Pöntisen mukaan ole vielä tiedossa.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju