NST pelaa Jääskeläisen muistolle

LAPPEENRANTA. NST tukee kauden päätöstapahtumallaan tammikuussa kuolleen Maunu Jääskeläisen perhettä. Tapahtuma on osa NST:n alumnitoiminnan alkua.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTALAINEN salibandyväki kunnioittaa pidetyn pelikaverin muistoa pelaamalla hyväntekeväisyysottelun perjantaina.

NST Lappeenrannan edustusjoukkueessa vuodet 2001-2007 pelannut Maunu Jääskeläinen kuoli tammikuussa äkilliseen sairastumiseen 33-vuotiaana. Hän ei ehtinyt nähdä esikoisensa syntymää.

Tuotot ohjataan Jääskeläisen perheelle, kun NST:n miesten liigajoukkue ja NST:n legendat kohtaavat seuran kauden päätöstapahtumassa.

Jääskeläinen oli kutsuttu 10. tammikuuta Tampereen Classicin ja NST:n miesten liigaotteluun, jonka yhteydessä järjestettiin seuran entisten miespelaajien alumnitoiminnan avaustapahtuma.

Suruviesti saapui NST:n alumnitoimintaa vetäville Olli Englundille ja Matti Tiilikaiselle vain päiviä aikaisemmin.

-Alumnitoimintamme ajatus on tehdä hyvää. Idea tästä hyväntekeväisyyspelistä tuli sitten Otolta (Valavuo) ja Kallelta (Soiniola), Englund kertoo.

 

PERJANTAINA KAUKALOON hyppäävän NST:n legendojen joukkueen lähes kaikki jäsenet pelasivat Jääskeläisen kanssa viime vuosikymmenellä, jolloin salibandy ja NST kehittyivät hurjaa vauhtia.

Noina vuosina rakennettiin pohja NST:n yhä jatkuvalle liigataipaleelle.

-Muistan, kun Maunu tuli A-junnuihimme mukaan. Laurikaisen Mikko oli löytänyt hänet Ristiinan Maalihaukoista. Siitä 2002-2006-vuosien porukastamme tuli aika tiivis yhteisö, Englund kertoo.

NST:n 21-vuotinen historia on menestyksekäs. Tulosten lisäksi on syntynyt syvää seurakulttuuria, kun samanikäiset ja -henkiset nuoret ovat kiertäneet yhdessä maata mielekkään tekemisen merkeissä.

Hyväntekeväisyyskeräys edesmenneen pelikaverin perheelle on yksi osoitus yhteisön merkityksestä.

-Pääasiana ei ole pelata. Alumnitoiminta on enemmän seurahengen vaalimista ja muistelua, kuka liimasi kenenkin pelikengät lattiaan. Aika värikkäitä tarinoita siinä muistuu aina mieleen, kun kokoonnumme yhteen, Englund kertoo.

NST:n alumnit haluavat jatkossa auttaa lasten ja nuorten salibandyharrastusta.

-Tavoitteemme on perustaa ensi kaudeksi rahasto, joka tukee pikkujunioreja, jotka tarvitsevat taloudellista tukea harrastamiseen.

 

VALAVUON MUKAAN vastaavaa alumnitoimintaa on suunnitteilla myös NST:n naisille.

-Oli hienoa, että vanhat parrat ovat saaneet porukan kasaan ja olivat silloin Tampereella katsomassa. Nappasimme silloin vielä voitonkin. Itse olin pallopoikana tuolla hallissa, kun nämä pelasivat. Nyt he ovat katsomassa minun pelejäni, Valavuo sanoo.

-Niin sen pitäisi mennäkin, Englund jatkaa.

 

Hyväntekeväisyysottelu NST Legendat-NST Miehet Lappeenrannan urheilutalolla perjantaina 15. toukokuuta klo 18.

 

NST Legendat

Pauli Kareinen MV

Eero Kosonen MV

Aki Seppälä

Lasse Kosonen

Matti Tiilikainen

Tuomo Reponen

Ilari Heikkinen

Matti Korhonen

Olli Englund

Jussi Väänänen

Lasse Pynnonen

Vili Rahkonen

Tomi Turunen

Sauli Hynynen

Jarno Heiskanen

Jarno Arponen

Antti Karttunen

Ville Kuusela

Johnny Kotro

Aki Kolis

Juha Haapalainen

Juuso Mikkonen

Juha Kortelainen

Henri Pitkänen

Janne Louhelainen

Jari Piiparinen

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen