Categories
Artikkelit

Taipalsaari varautuu kouluremontteihin

Taipalsaaren kunnalla voi olla edessä kahden koulun yllättävä remontointi. Saimaanharjun koulukeskuksen vanhassa osassa ja Vehkataipaleen koulussa on havaittu epäpuhtauksia sisäilmassa sekä kosteusongelmia.

Molemmissa kouluissa tehdään kesän aikana lisätutkimuksia, joiden jälkeen selviää korjaamistarpeen laajuus. Taipalsaaren sivistysjohtaja Kai Könönen kertoo, että tämän hetken tietämyksen mukaan Saimaanharjun koulussa voidaan jatkaa koulunkäyntiä syksyllä, kun erityisopettajan ja apulaisrehtorin huoneiden sekä musiikkiluokan käyttöä rajoitetaan.

— Pitoisuudet ovat niin pieniä, että terveystarkastajan mukaan mitään tiloja ei tarvitse laittaa kiinni. Vanhemmille olemme neuvoneet, että jos he havaitsevat lapsensa saaneen jotain terveysoireita, niin ottavat yhteyttä terveydenhoitajaan.

Vehkataipaleen koulussa korjaamistarve on jo nykytiedolla sen verran suuri, että koulun kaikki kolme opetusryhmää siirtyvät syksyllä käymään koulua kirkonkylän koulun kesällä valmistuvaan laajennusosaan.

Taipalsaaren kunta on juuri tehnyt mittavia investointeja, kuten kirkonkylän koulun laajennuksen ja päiväkodit kirkonkylään sekä Saimaanharjulle. Kunnanjohtaja Jari Willman sanookin, että tällaiset yllätykset koulujen osalta eivät ole taloudelle hyväksi.

— Rakennusten mahdollisten korjausten osalta asiat ovat täysin auki, mutta velkarahoitusta on lisättävä, jos kouluihin tulee mittavia korjaustarpeita. Lisätutkimukset kertovat, mitä korjauksia tarvitaan.

Kuva: Marleena Liikkanen

Musiikkiluokan käyttöä pitää rajoittaa Saimaanharjun alakoulussa, mutta muuten koulunkäyntiä voitaneen jatkaa syksylläkin nomraalisti.

Heikki Sopanen

Kirjoittaja: