Catzille Haakana ja syöttökuningatar

LAPPEENRANTA. Mika Haakana jatkaa Catzin päävalmentajana. Jennifer Schlott ja Meriem Eerikinharju ovat joukkueen tuoreimmat sopimuspelaajat.

Anssi Silvennoinen

Catz Lappeenrannan ensi kauden joukkue on koottu menestymään paitsi kotimaassa myös Viro-Latvia-liigassa. Naisten Korisliigan hallitseva mestari teki jatkosopimukset päävalmentaja Mika Haakanan ja laitahyökkääjä Meriem Eerikinharjun kanssa.

Uusin vahvistus on pelintekijä Jennifer Schlott, joka voitti viime kaudella Korisliigan syöttötilaston. Schlott, 23, oli Tapiolan Hongan pelin sielu, sillä hän kirjautti 3,8 koriin johtanutta syöttöä ja heitti 17,6 pistettä ottelua kohden.

-Schlottilla oli selkeästi myös halua tulla meille. Hän tarttui tarjoukseemme aika nopeasti, Haakana kertoo.

Schlottin kausi Hongassa päättyi polven kierukkavammaan tammikuun puolivälissä.

-Hän on jo pelannut koripalloa, joten kunnossa pitäisi olla.

 

Catz on neuvotellut sopimuksesta myös Dionne Poundsin kanssa. Catzissa kaksi SM-kultaa voittaneen maajoukkuepelaajan paluu voi tosin estyä jatko-opintojen vuoksi.

Tällöin Catz suuntaa katseensa ulkomaalaispelaajiin, joista Poundsin tavoin kaksi mestaruutta Catzissa voittanut Chandrea Jones on ehdoton ykkösvaihtoehto.

Lisäksi seura hakee vielä yhtä suomalaispelaajaa.

 

Alexandria Anderson pitää koripalloilusta välivuoden ja keskittyy opinto-ohjaajan opintoihinsa kotimaassaan Yhdysvalloissa.

Andersonin kaulaan ripustettiin Catzissa SM-kultamitali neljänä viime kautena peräkkäin, joista kolmena viimeisimpänä hän toimi joukkueen kapteenina.

Kun Andersonin välivuosi varmistui, Äänekosken Huimassa SM-hopeaa voittanut sentteri Chandra Harris otti itse yhteyttä Catziin ja kertoi kiinnostuksestaan muuttaa Lappeenrantaan.

-Olisin varmaan ottanut häneen yhteyttä seuraavalla viikolla muutenkin. Varsinkaan isoja pelaajia ei ole kovin helppoa löytää näillä budjeteilla.

 

Catzin ensi kauden tavoitteena on voittaa mestaruus sekä Korisliigassa että Viro-Latvia-liigassa. Joukkueen kokoonpano on jo nyt leveämpi kuin viime kauden alussa.

Viro-Latvia-liiga tuo varmuudella kymmenen lisäottelua ja sen lopputurnaukseen pääsy vielä enemmän.

-Ainakin pelaajien innostus kansainvälisiin otteluihin on ollut kovaa. Ne ovat näyttöpaikkoja, jotka voivat poikia mahdollisuuksia uusiin ympyröihin, Haakana toteaa.

-Otteluohjelmassa on vielä sumplimista.

Haakana on lokakuun alusta alkaen päätoiminen valmentaja ensi kertaa sitten kauden 2011-2012. Catzin lähtö kansainvälisiin otteluihin oli ratkaiseva asia myös Haakanan jatkamisen kannalta.

-Haluamme panostaa menestymiseen ja tehdä kaiken mahdollisimman hyvin. Silloin valmentajan pitää olla päätoiminen.

 

Catzin sopimuspelaajat

Elena Reshetko, Lotta Hämäläinen, Veera Pirttinen, Marianne Kalin, Meriem Eerikinharju, Ulriikka Nuolikoski, Chandra Harris, Jennifer Schlott

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen