Categories
Artikkelit

”Hoidamme homman”

LAPPEENRANTA. Niko Pyyhtiä kipparoi PEPOa kohti sarjanousua. Joukkueen vireen taustalla on vuosien määrätietoinen harjoittelu.

Anssi Silvennoinen

PEPO Lappeenrannan viime vuosien kehitys on saavuttamassa seuraavan tavoitteensa. PEPOn miesten joukkueen kolmivuotisen projektin tähtäin on ollut nousta kakkoseen viimeistään kaudeksi 2016.

Tällä kaudella PEPO on ollut voittamaton Kaakkois-Suomen kolmosessa. Yksitoista ottelua on tuonut yhdeksän voittoa ja kaksi tasapeliä. Seuraava koitos on perjantaina Kimpisessä, kun vastaan tulee naapuriseura Lappeen Jalkapalloklubi.

-Lähden siitä, että tämän kauden jälkeen olemme kakkosessa. Peli kerrallaan tietysti mennään, mutta en viitsi lähteä edes epäilemään mitään muuta. Olen luottavainen, että hoidamme homman, PEPOn kapteeni Niko Pyyhtiä, 27, toteaa.

 

Pyyhtiä on luutinut PEPOn takalinjoilla kaudesta 2008 alkaen. Hän on ainoa jäljellä oleva pelaaja PEPOn joukkueesta, joka piipahti kakkosessa kaudella 2010.

Kolme vuotta sitten joukkue mullisti kokoonpanonsa ja toimintatapansa. Tuolloin aloittanut pelaajarunko on pysynyt yhdessä.

Tulokset näkyvät nyt taululla, vaikka tie ei ole ollut helppo. Viime kaudella PEPO hävisi kuudesta ensimmäisestä ottelustaan viisi, ja mahdollisuus nousuun käytännössä karkasi.

-Kaikki näkivät silloin, ettei nousu tule ilmaiseksi. Jokaisen pitää panostaa siihen kunnolla.

-Porukka alkaa nyt huomata, miksi olemme jaksaneet painaa pitkiä treenejä.

PEPOn keski-ikä on edelleen vain noin 22 vuotta.

-B-juniori-ikäisiä tuli mukaan tosi paljon, kun tämä projekti alkoi. He ovat olleet alusta asti tosi hyviä pelaajia, mutta nyt he ovat saaneet tarvittavaa pelirohkeutta ja ajaneet itsensä sisään miesten pelien vaatimuksiin.

Pyyhtiä mainitsee erikseen, että fysiikkavalmentajan tulo sekä hyvin hoidetut huolto- ja joukkueenjohtotehtävät ovat olleet myös tärkeitä asioita. Pelaajat saavat keskittyä olennaiseen.

-Ei tarvitse itse pumppailla palloja tai täyttää pulloja ennen treenejä. Kaikki tuollaiset asiat vaikuttavat.

PEPON valmentaja Jyrki Saarela on kiitellyt pelaajiensa sitoutumista harjoitteluun. Pyyhtiän mukaan PEPO on projektin aikana harjoitellut enemmän ja fyysisesti haastavammin kuin sitä ennen.

-Vaatimus, että kaikkien tulee myös olla treeneissä paikalla, on korostunut tosi paljon.

Samaan hengenvetoon Pyyhtiä toteaa ymmärtävänsä joukkueesta poistuneita kokeneempia pelaajia, joita rasittivat työt ja osalla myös perhe. Pyyhtiä itse on pienen tytön isä ja käy vuorotöissä.

-Olen pystynyt sovittamaan jalkapalloilun hyvin yhteen muun elämäni kanssa. Käytän sitten kaiken vapaa-aikani kentällä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen