Lentokentän matkustajakato yltyy

Lappeenranta. Lappeenrannan lentokentällä oli kesäkuussa matkustajia 66 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Anne Kotiharju, Leena Sallinen

Lappeenrannan lentokentälle laskeutui tammi-kesäkuussa sata lentokonetta. Määrä on 39,4 prosenttia pienempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Vielä pitempiä miinuksia paistaa matkustajamäärissä.

Finavian tiistaina julkistaman tilaston mukaan Lappeenrannan lentomatkustajien määrä oli alkuvuonna 22 925, mikä on  44,6 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-kesäkuusta.

Kotimaan liikenteen matkustajamäärä kasvoi 115 prosenttia, mutta kotimaan liikennettä oli alkuvuonna vain 17 laskeutumista ja 579 matkustajaa. Kansainvälisen liikenteen lukemat olivat 83 laskeutumista ja 22 346 matkustajaa.

Kuluneen kesäkuun aikana Lappeenrantaan laskeutui kaksi kotimaan ja 13 kansainvälisen liikenteen konetta. Kesäkuun matkustajamäärä oli yhteensä 2 811, missä on miinusta viime vuoden kesäkuuhun 66,9 prosenttia.

Viime vuonna lentokentän matkustajia kertyi 89 551, missä oli laskua edellisvuoteen verrattuna 8,9 prosenttia. Tämä vuoden matkustajamäärä uhkaa  jäädä puoleen viime vuodesta.

Lappeenrannan lentokenttää havitellaan maakunnalliseen omistukseen Finavialta. Liikenneministeriön tukimiljoonia yhä odotetaan.

Finavian lentoasemien matkustajien kokonaismäärä oli tammi-kesäkuussa viime vuoden tasoa eli 9,7 miljoonaa, joista 7,9 miljoonaa kirjattiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Toiseksi vilkkain lentokenttä on Oulussa, missä kirjattiin alkuvuonna lähes puoli miljoonaa matkustajaa.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju, Leena Sallinen