LTC-Otso kasvaa vauhdilla

Lappeenranta. Maakuntagalleriaan on palkattu 12 tavoitelluista 50:stä. Uusi iso sopimus siivittää kasvua.

Anne Kotiharju

Testausasiantuntija Sonja Väkevän koko olemus on täynnä intoa. Hän on yksi 12:sta LTC-Otson Lappeenrantaan avattuun toimipisteeseen jo palkatuista.

-Aloitin ensimmäisten joukossa kesäkuun alussa. Täällä on loistavia tyyppejä. Tuntuu tosi mahtavalta. Odotan, että porukkaa palkataan lisää, ja saamme uusia projekteja, sanoo amk-insinööri Väkevä.

Luvassa on ainakin 38 uutta työtoveria vielä tämän vuoden aikana. Väkevän työpiste sijaitsee keskustassa, Maakuntagallerian uudistetussa konttorissa. Pankki- ja vakuutusalan IT-yritys LTC-Otso valtaa vuoden loppuun mennessä koko kolmannen kerroksen. Osa tiloista kätkeytyy vielä remonttityömaan muovien taakse.

Vuokraisäntä on Lappeenrannan Yritystila, jonka edellinen vuokralainen Wirma Lappeenranta muutti Skinnarilaan.

Lappeenrantalainen Väkevä siirtyi LTC-Otsolle Visma Solutionsilta.

-Kun kuulin LTC-Otson tulosta, ajattelin, että tosi siistiä. Täällä voin oppia taas jotain uutta.

 

Lappeenrannan yksikön johtaja Reko Juntto puolestaan aloitti työrupeamansa kesäkuun puolessavälissä. Lappeenrantalainen Juntto on aiemmin työskennellyt muun muassa Technopolis Ventures Lappeenrannan ja Lappeenranta Innovationin toimitusjohtajana sekä Nokia Networksilla.

-Rakennamme tänne osaavaa ja sitoutunutta tiimiä. Haluamme, että henkilökunta viihtyy ja että on kiva tehdä töitä.

LTC-Otson ja LähiTapiolan pari viikkoa sitten julkistetun 180 miljoonan euron yhteistyösopimuksen ansiosta näkymät ovat hyvät. Vuoteen 2021 ulottuva sopimus vastaa jopa noin 2 000 henkilötyövuotta. Toimipisteitä on myös Espoossa ja Tampereella ja työntekijöitä yhteensä yli 300.

-Se siivittää myös Lappeenrannan konttorin käynnistämistä. Tavoitteena on, että jatkossa voimme kasvaa suunniteltua 50 työntekijää enemmänkin.

 

LTC-Otso edustaa digitalisaatiosta ammentavaa kasvualaa. Juntto uskoo, että koulutettua väkeä palkkaavan yrityksen saaminen oli Lappeenrannalle tärkeää.

-Muut alat eivät vedä. Lappeenrannan haasteena on iso rakennemuutos. Metsäteollisuus on vähentänyt työpaikkoja. Matkailu ja kaupan alakin ovat lievässä taantumassa.

Juntto odottaa myös hyvää yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa.

-Haluamme innovoida uutta.

Jo palkatuista suurin osa on Junton mukaan Lappeenrannasta.

-On myös muualta tänne opiskelemaan tai tulevia, jotka jäävät nyt töihin kaupunkiin.

Työntekijöiden haku jatkuu. Junton mukaan tarvitaan kaiken ikäisiä, monipuolisella IT-koulutustaustalla ja -kokemuksella varustettuja asiantuntijoita. Palkatuilla on vakituinen työsuhde, osa voi olla myös harjoittelijoita. Myös TE-keskus voi olla jatkossa mukana muuntokoulutusprojekteissa.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju