Saaga S saa kiriapua naapuritallista

TAIPALSAARI. Kuninkuusraveihin suuntaavan Saaga S:n kilpailuvire on pieni arvoitus myös omistaja-valmentaja Ilkka Pyysalolle.

Anssi Silvennoinen

SAAGA S sai kovan luokan harjoitusvastustajan viimeistelyharjoituksiinsa Taipalsaaren Vehkataipaleen maisemissa tiistaina. Tamma laittoi itsensä kunnolla likoon, kun vierellä juoksi naapuritallin lämminveriruuna Osmo Cosmos.

Parivaljakon ohjelmassa oli kolme kovavauhtista mutta lyhyttä pyrähdystä kunnollisilla palautumistauoilla.

-Yksinäänkin Saagalta alkaa löytyä vauhtia, kun se lämpenee muutaman kilometrin jälkeen. Kyllä se silti toisen kanssa aina paremmin vauhdin ottaa. Etenkin, jos tarvitsee ajaa pikkuisen reippaampaa vauhtia kuin mitä se yksinään haluaisi mennä, Saaga S:n omistaja-valmentaja Ilkka Pyysalo kertoo.

 

SAAGA S:N lähtökohdat uran kolmansiin Kuninkuusraveihin voisivat olla paremmatkin. Kiimaoireet ovat haitanneet tamman kilpailemista pahasti.

-Viime kausi meni kiimapäivien suhteen tosi hyvin. Tämä on ollut ihan päinvastainen, tosi tuskainen vuosi. Alla on vain kaksi hyvää starttia ja yhdet harjoitusravit ilman kiimaoireilua.

Toissa sunnuntaina ongelmat osuivat Mikkelin St. Michel -kisaan, jossa Saaga testasi virettään tulevan kuningatarkilpailun vastustajia vastaan. Sijoitus oli kuudes.

-Mikkelissä se tuli pätkän oikeastaan tosi hyvin. Sitten se teki sen mitä ei oikeastaan ikinä tee, eli lopahti ennen maalia. Kyllä se aina loppuun asti tulee. Nyt se jäi seurustelemaan, Pyysalo kertaa.

Pyysalon mukaan kiiman ei pitäisi osua täksi viikonlopuksi. Rikkonaisen kilpailukauden vuoksi asetelma on silti hyvin erilainen kuin vuosi sitten Kuninkuusravien alla.

-Eipähän tarvitse kantaa ainakaan hirveitä suosikin paineita.

 

Tiistain treenin tavoite oli herätellä Saagaa Joensuussa odottaviin koitoksiin. Pyysalon mukaan hevonen tuntuu hyvältä ja on terve.

Kaksissa edellisissä Kuninkuusraveissa Saaga on pudonnut tittelitaistosta hylkäysten vuoksi.

-Olisin tyytyväinen, jos nyt emme laukkaisi. Kunhan saisimme kokonaiskilpailusta tuloksen, sekin olisi jo edistysaskel.

Viime vuoden avausmatkan voitto ja päätöspäivän kakkossija 3 100 metrillä jättivät jossiteltavaa.

-Jos laukkaa ei tulisi, sen jälkeen se suorittaa jollain tapaa. Saaga pystyy kuitenkin jopa parantamaan toiseen päivään.

 

Saagan voimat eivät ole kadonneet mihinkään. Toukokuun lopussa Kuopiossa se nappasi kovassa lähdössä kakkossijan, edellään vain tuore maailman- ja suomenennätysori Jokivarren Kunkku.

Pyysalon mukaan hevosen kunto on todettu lujaksi myös kilpailuvauhtisissa harjoituksissa.

-Epäonnistuminen kisassa on silti tosi rajua. Kyllä sitä alkaa väkisin miettimään, vaikka tietäisi syynkin.

Kyse on nyt siitä, saako hevonen itsestään parhaat tehot irti oikealla hetkellä.

-Luotan siihen edelleen.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen