Lappeenrannan taitoluistelussa uusi irtiotto

LAPPEENRANTA | Osa Lappeenrannan Taitoluistelijoiden entisistä vetäjistä on eronnut Lappeenrannan Luistelijoista ja perustanut seuran uudelleen.

Lappeenrannan Taitoluistelijoiden harjoitukset pyörivät jälleen Kisapuiston jäähallissa. Seuran paluu on yllättävä, sillä vuosi sitten LrTL ja Lappeen Luistelijat yhdistivät voimansa ja perustivat seudun yksinluistelun lippulaivaksi Lappeenrannan Luistelijat.

LrTL:n puheenjohtajaksi on palannut Jukka Jyrkinen, joka oli mukana rakentamassa yhdistymistä LL:n kanssa.

Seurat näkivät yhdistymisen tuolloin järkevänä, koska kahden organisaation ja hallinnon pyörittäminen oli työlästä ja taloudellisesti raskasta.

 

Miksi LrTL on tehnyt paluun, puheenjohtaja Jukka Jyrkinen?

– Halusimme lähteä hakemaan valmennukseen tasoa ja tehoa. Hyvin pitkälti valmennukseen liittyvät asiat heijastuvat seuratoiminnan mielekkyyteen. Pääosin mukaan lähti ydinryhmänä LrTL:n entinen hallitus.

 

Eikö Lappeenrannan Luistelijoiden valmennuksen taso tyydyttänyt?

– Näin voi ehkä sanoa. Kyse oli ehkä enemmän valmennusmetodeista ja -tyylistä. En kuitenkaan halua tässä kohtaa lähteä kommentoimaan toisten seurojen asioita. Me valitsimme nyt tämän tien.

 

Tuliko riitoja?

– Tämä ei mielestäni lähtenyt mistään riita-asiasta. Ehkä kuitenkin tapa toimia oli vähän erilainen kuin yhdistymisen vaiheessa oletimme. Halusimme nyt vain hakea valmennukseen tasoa vähän eri tavalla.

 

Kenen etu on, että Lappeenrannan kokoisessa kaupungissa on kaksi yksinluisteluun erikoistunutta taitoluisteluseuraa?

– Näkisin, että se on ainakin meidän seuramme luistelijoiden etu. Voi olla, että se on myös naapuriseuran luistelijoiden etu. Kaikki luistelijat voivat harrastaa lajia sen valmennuksen puitteissa, mistä tykkää.

 

Eikö olisi ollut mahdollista tarjota erilaista valmennusta yhden seuran puitteissa?

– Se ei minun ja muidenkaan siirtyneiden luistelijoiden vanhempien mielestä kuitenkaan edennyt kauden aikana sillä tavalla kuin oli ajateltu.

– Jokainen jatkaa nyt sillä polullaan, jonka on valinnut, ja toivottavasti kaikki menee hyvin. Yleisesti taitoluistelun nimissä haluaisin, että olisi työrauha. Kaikille lapsille ja harrastajille toivotan menestystä ja kaikkea hyvää.

 

LrTL:n uudessa johtokunnassa on seitsemän jäsentä. Kilpaluistelijoita seurassa on Jyrkisen mukaan nyt 15.

Valmentajana toimii meritoitunut Marina Shirshova, jonka aiempi, jo vuodesta 1999 alkanut yhteistyö LrTL:n kanssa päättyi vuonna 2013 erimielisyyksiin johtokunnan kanssa.

– Ydintavoitteemme on antaa kilpaluistelijoillemme mahdollisimman hyvät harjoitus-, valmennus- ja muut olosuhteet menestyä. Lopultahan se on itse luistelijasta sitten kiinni. Testit menivät hyvällä prosentilla läpi, Jyrkinen kertoo.

– Yleisesti toivotan kaikille seuroille menestystä ja intoa. Ei tämä yhdistystoiminta niin helppoa ole.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen