Mitalitili auki SM-pronsseilla

Pori | SM-pronssi kirkasti Heidi Nokelaisen ja Senni Salmisen Kalevan kisat. Kirkkaampikin mitali olisi ollut kummallekin tarjolla.

Simpeleen Urheilijoiden Heidi Nokelainen ja Imatran Urheilijoiden Senni Salminen saivat lauantaina kaulaan ensimmäiset aikuisten sarjan SM-mitalinsa Kalevan kisoissa.

Nokelainen kiskaisi Porissa naisten keihäässä SM-pronssia tuloksella 57,04. Salmiselle SM-pronssi varmistui kolmiloikassa tuloksella 12,86.

Nokelaisen mitali varmistui samoihin aikoihin, kun aurinko tuli pilvien takaa esille Porin stadionin yllä ensimmäisen kerran tämänvuotisten Kalevan kisojen aikana.

Aurinkoinen oli myös Heidi Nokelaisen ilme kisan jälkeen.

— Onhan se hienoa, kun sai ensimmäisen SM-mitalin. Ei minulla sellaisia ole juniorivuosiltakaan.

— Toisaalta jäi aika paljon hampaankoloon. Eihän se kirkkain mitalikaan kovin kaukana ollut, Nokelainen tuumaili kisan jälkeen.

Joensuussa yliopistossa kieltenopettajaksi opiskeleva Heidi Nokelainen jatkaa 60 metrin rajan metsästystä seuraavaksi torstaina Kuortaneen eliittikisoissa.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Saara Lipsanen oli naisten keihäsfinaalissa kuudes tuloksella 51,68.

— Tulos oli ihan ok, mutta mitään nappiheittoa ei kisaan osunut. Oli tämä minulle kuitenkin paras sijoitus Kalevan kisoissa, Lipsanen sanoi.

Senni Salminen loikki illan viiletessä SM-pronssia naisten kolmiloikassa. Salminen venytti neljännellä hypyllään 12,86 ja se riitti pronssiin. Kristiina Mäkelä voitti kultaa Porin stadionin kenttäennätyksellä 13,84.

Senni Salminen teki kisan loppupuolella vielä pari pitkää hyppyä, jotka olivat kuitenkin yliastuttuja.

— Niinhän ne pitkät hypyt usein ovat. Pitää olla tähän mitaliin ihan tyytyväinen. Kantapäävaivat ovat vähän haitanneet kautta, mutta ehkä ensi kesänä sitten tulee niitä pitkiä hyppyjä, SM-pronssimitalisti tuumi.

LUM:n Simo Lipsanen loikki kolmiloikan karsinnassa sunnuntain finaalin voittajasuosikiksi. Lipsanen leiskautti karsinnan avaushypyllä tasan 16 metriä, mikä oli 72 senttiä enemmän kuin karsinnan kakkosella Tuomas Kaukolahdella.

Imatran Urheilijoiden Arttu Tyystjärvi varmisti myös finaalipaikkansa tuloksella 14,30.

Eihän se kirkkain mitalikaan kovin kaukana ollut.