Viimeinen tuomio Tyysterniemen koululle

Lappeenranta | Tyysterniemen lakkautettu koulurakennus viettää viimeistä syksyään. Kaupunki valmistelee kerrostalotonttien myyntiä.

Tyysterniemen koulu Lappeenrannassa puretaan ensi kesäkuun loppuun mennessä. Tällä hetkellä tehdään haitta-aineselvityksiä purkutyötä varten, kertoo Lappeenrannan kaupungin tilahallintapäällikkö Kimmo Valtonen.

Kun raportti haitta-aineselvityksistä on valmis, kaupunki kilpailuttaa purkutyöt. Purkamisen ajankohta riippuu Valtosen mukaan siitä, milloin urakoitsija löytyy.

Kaupunki haluaa rakennuksen pois kerrostalojen tieltä. Alueelle on kaavoitettu kolme tonttia, joihin kuhinkin voi rakentaa kaksi kerrostaloa. Taloista tulee 4-5-kerroksisia, ja kolme taloista on tarkoitus rakentaa osin rinteeseen.

Rakennusoikeutta on yhteensä 10 200 neliötä. Ranta säilyy yleisessä käytössä.

 

Asemakaava kerrostaloalueesta vahvistettiin kesällä.

– Nyt valmistelemme tonttien myymistä, kaupunginarkkitehti Erkki Jouhki sanoo.

Kaupunki on kaavoittanut Tyysterniemen koulun tonttia vuodesta 2010. Alunperin tonttia alettiin kaavoittaa Lemminkäistä varten, mutta kun kaava ei valmistunut sovitussa ajassa, yhtiö vetäytyi tontin ostamisesta.

Tyhjä Tyysterniemen koulu on ollut usein ilkivallan kohteena.

Koulu ja sen pihamaa ovat olleet myös hyötykäytössä. Siellä ovat harjoitelleet muun muassa Maasotakoulun sotilaat, Utin jääkärit sekä Etelä-Karjalan pelastuslaitos.

Nyt valmistelemme tonttien myymistä.   Erkki Jouhki

Kirjoittaja:
Pia Vainikka