Jarvan työsuhdebemari vaihtuu Audi A 6:een

LAPPEENRANTA. Kaupunginjohtajan työsuhdeauto on palkkaetu.

Heikki Sopanen

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva saa uuden työsuhdeauton. Jarvan nykyinen työsuhdeauto, BMV 520 Sedan, vaihtuu Audi A 6 -sarjan farmariksi. Kyse ei ole mistään uudesta edusta vaan kaupunginjohtajan johtajasopimuksen mukaisesta palkkaedusta.

Sama käytäntö oli myös edellisten kaupunginjohtajien Seppo Miettisen ja Markku Anderssonin aikana. He ajelivat aikanaan premium-luokan Volvoilla.

Jarvan nykyinen autoetu sovittiin vuonna 2011 tehdyssä johtajasopimuksessa, kun Jarva astui virkaansa. Kaupunginsihteeri Juha Willberg kertoo, että neljää vuotta on pidetty taloudellisena leasing-auton käyttöikänä.

-Sen jälkeen auto on järkevää vaihtaa. Nykyinen sopimus umpeutuu vuodenvaihteessa, ja myös uusi sopimus tehdään neljäksi vuodeksi.

Jarvan bemarin verotusarvo on ollut 1 130 euroa, josta Jarva maksaa verot veroprosenttinsa mukaan. Uudessa sopimuksessa Audi A 6:n verotusarvo nousee viisi euroa. Audi hankitaan huolto-leasingillä, ja noin tuhannen euron leasing-vuokra maksetaan kaupunginhallituksen määrärahoista.

Bemari on hankittu rahoitusleasingillä, jolloin auto on sopimuksen päätyttyä kaupungin lunastettavissa omaksi auton jäännösarvosta.

-Kaupunki lunastaa auton vuoden lopussa ja myy edelleen, ja myyntihinta on käytännössä lunastushintaa korkeampi, Willberg kertoo.

Muilla kaupungin viranhaltijoilla ei autoetua ole. Kaupunginhallituksen käytössä on ollut viisi vuotta Volvo S 80.

Jarvan uudesta työsuhdeautosta päättää kaupunginhallituksen hallinto- ja henkilöstöjaosto. Asian esittelee kaupunginjohtajan sijaan jaoston puheenjohtaja, koska asia koskee kaupunginjohtajaa.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen