Categories
Artikkelit

Namika luottaa omiin nuoriin ja opiskelijoihin

Koripallo. Pasi Riihelä lähtee valmentajana rakentamaan Namikan uutta nousua. Tähtäimessä on nousu divarin ylemmälle tasolle lähivuosina.

Jarmo Hämäläinen

Kun Pasi Riihelä otti Namika Lappeenrannan puheenjohtajana seuran vetovuoron, ei Namikan mestaruusvuosien kapteenin suunnitelmissa ollut kovin pikainen siirtyminen valmentajan tehtäviin.

Parissa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon, ja nyt Riihelä vetää syksyn ensimmäisiä harjoitusviikkoja Namikan edustusjoukkueelle.

— Liigavalmennukseen aika ei olisi missään nimessä riittänyt, mutta tämä alempi divisioonataso antaa työn ohessa tilaa valmentamiseenkin, omaa sähköfirmaa pyörittävä Riihelä sanoo.

— Pelit ovat pääasiassa sunnuntaisin. Jos en ehdi kaikkiin peleihin ja harjoituksiin, niin Koskisen Tommi toisena valmentajana on aina paikalla.

Mitä kokenut pelaaja sitten voi valmentajana antaa nuorelle joukkueelle?

— Varmasti niitä kokemuksen tuomia oppeja. Toivottavasti pystyn siirtämään pelaajille myös sitä intoa ja taistelua, jota itse kentällä tunsin, sanoo valmennusuraansa 40-vuotiaana aloittava Riihelä.

 

Vielä pari vuotta sitten korisliigassa pelannut Namika on siirtynyt vapaaehtoisesti kahtena vuonna peräkkäin askeleen alemmalle sarjatasolle. Viime kausi kului ykkösen A-divisioonassa, jossa Namika säilytti pelaamalla sarjapaikkansa samoin kuin edellisvuonna liigassakin.

Tänä syksynä Namikan kausi alkaa B-divisioonassa, joka perustettiin aikanaan nuorten suomalaispelaajien kehityssarjaksi. B-divisioonassa joukkueilla saa olla vain yksi amerikkalaispelaaja.

Pasi Riihelän mukaan se sopii Namikalla hyvin.

— Me pyrimme rakentamaan joukkueen pitkälti omien nuorten ja Lappeenrantaan tulevien opiskelijoiden varaan. Tarkoitus on kehittää pelaajia niin, että joukkue olisi lähivuosina valmis nousemaan takaisin A-divisioonaan.

Namikan harjoituksissa on käynyt yksi amerikkalaispelaaja, joukkueessa viime kaudellakin pelannut Aubrey Conerly.

— Conerly asuu Lappeenrannan seudulla, ja hän voisi olla meille sopiva vahvistus, mutta saattaa olla, että hän tavoittelee vielä pelipaikkaa korkeammalta sarjatasolta, Riihelä sanoo.

 

Yliopisto oli jo Namikan korisliigavuosina tärkeä linkki pelaajien saamisessa Lappeenrantaan.

— Yliopisto on meille tärkeä edelleen ja ammattikorkeakoulu myös. Niihin tulevista opiskelijoista löytyy varmasti meille tärkeitä pelaajia, Riihelä sanoo.

Opinnot toivat pääkaupunkiseudulla divarikorista pelanneen Visa Tarjanteen viime kaudella Namikan vahvistukseksi, ja hän jatkaa Namikassa myös Riihelän aikakauden alkaessa.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen