Categories
Artikkelit

Pienestä polusta tehtiin kävelytie

Taipalsaari | Kyläyhdistys tasoitti talkoilla reitin Pappilankankaan asuinalueelta koululle ja uudelle liikuntahallille.

Taipalsaaren Pappilankankaan asuinalueelta pääsee nyt aiempaa leveämpää ja tasaisempaa polkua koululle ja uudelle liikuntahallille. Kirkonkylän kyläyhdistys ja maanomistaja Juha Ahokainen tekivät metsän läpi kulkevasta polusta talkoilla kävelytien.

Koululaisilla ja muilla Muukkolantien suunnassa asuville se on oikotie kiekkokaukalolle. Tie helpottaa myös vanhusten kulkua palveluasunnoilta Pappilankankaalle, jossa ovat siunauskappeli ja hautausmaa.

— Vanhusten on ollut hankala käydä hautausmaalla, jos eivät ole pystyneet kävelemään polulla. Kirkonkylän keskustan kautta kulkiessa ala- ja ylämäet ovat raskaita kulkea. Nyt ei tarvitse kiivetä kumpaankaan suuntaan, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Aure Niiva sanoo.

Leikonrannantieltä Niiraskantielle, hautausmaan kohdalle kulkeva metsäpolku on ollut suosittu myös ulkoilu- ja lenkkeilyreitti. Nyt se on entistä paremmassa kunnossa.

 

Kyläyhdistys ryhtyi tietalkoisiin, kun katsoi paremmasta polusta olevan hyötyä kaikenikäisille. Polku tasattiin ja levitettiin, päälle ajettiin sorakerros. Vielä toistaiseksi se on liian pehmyt rollaattorin pyörille, mutta talven aikana soran pitäisi painua ja pinnan kovettua.

Kunta ei tiessä ole osallisena.

— Polku menee Ahokaisen maalla, joten kunta ei ole voinut sitä tehdäkään, kunnanrakennusmestari Jari Rämä sanoo.

Talvikunnossapidosta huolehtii Juha Ahokainen, Aure Niiva kertoo.

Uuden kävelytien avajaiset pidetään sunnuntaina kello 13.

Kirjoittaja:
Kaija Lankia