Categories
Artikkelit

Sata näytöstä viikossa

Lappeenranta. Finnkino Strand -elokuvateatteri avautuu tänään keskiviikkona kauppakeskus Isossa-Kristiinassa. Neljässä salissa näytetään elokuvia puolesta päivästä yöhön asti.

Maaria Drake

Salit

Finnkino Strandissa on neljä salia. Isoimmassa ykkössalissa paikkoja on 241, kakkos- ja kolmossaleissa 83 ja nelossalissa 129. Isoimman salin valkokangas on sadan neliön suuruinen.

Teatterissa päätetään näytöskohtaisesti, missä salissa kukin elokuva esitetään. Joitain rajoituksia on: esimerkiksi 3D-elokuvia voidaan näyttää vain ykkös- ja kolmossaleissa. Isot ensi-illat ovat lähtökohtaisesti suurimmassa salissa, teatteripäällikkö Malla Sevón kertoo.

 

Näytökset

Uudessa elokuvateatterissa esitetään noin sata näytöstä viikossa. Ensi-iltoja tulee noin 200 vuodessa.

Päivän ensimmäiset näytökset alkavat kello 12.30 tienoilla, ja viimeinen loppuu illalla kello 23 mennessä. Yönäytöksiä suunnitellaan Malla Sevónin mukaan esitettäväksi avausviikon jälkeenkin toisinaan viikonloppuisin.

Suosituimpia leffoja esitetään monesti päivässä. Esimerkiksi Napapiirin sankarit 2 -elokuvaa näytetään parhaimmillaan viidesti päivässä.

Elokuvien lisäksi Finnkinossa esitetään New York Metropolitan Operan esityksiä ja Moskovan Bolshoi-teatterin balettia sekä esimerkiksi konserttitaltiointeja.

 

Liput

Finnkinon leffalippujen hinnat vaihtelevat 9—15 euron välillä. Erikoisnäytöksiin, kuten konserttitaltiointeihin, lipun hinta on parinkympin tienoilla.

— Hinta riippuu näytösajasta. Arkena päivänäytösten liput ovat halvemmat kuin prime timen eli viikonloppujen liput, Malla Sévon sanoo.

Myös elokuvan kategoria vaikuttaa: niin sanotut classic-elokuvat — kuten jotkut kotimaiset — ovat edullisempia kuin special-elokuvat kuten 3D-pläjäykset.

Lippuja voi ostaa joko elokuvateatterista, Isossa-Kristiinassa olevista automaateista tai kännykällä lataamalla applikaation.

 

 

Finnkino Strandin ovet avautuvat keskiviikkona kello 10. Ensimmäinen asiakas voittaa vuoden leffaliput, lisäksi avajaisviikon näytöksiin tarjouslippuja voi ostaa kello 13 saakka.

Avajaisviikon elokuvat

Animaatio: Inside Out — mielen sopukoissa, Marnie — tyttö ikkunassa, Hotel Transylvania 2

Perhe-elokuva: Onnelin ja Annelin talvi

Draama: 1944, Kultainen nainen, Straight Outta Compton, Kätilö, Ingrid Bergman — Omin sanoin

Komedia: Napapiirin sankarit 2, Harjoittelija, Häiriötekijä

Toiminta: Sicario 4K, Labyrintti — Aavikkokokeet, Mission Impossible —Rogue Nation

Seikkailu: Yksin Marsissa, Everest

Fantasia: Tale of Tales

Kirjoittaja:
Maaria Drake