Categories
Artikkelit

Valitus meni nurin — sairaalakoulu Rakuunamäelle

Lappeenranta. Sairaalakoulu muuttaa kerrostalon alakerrasta uusiin koulutiloihin jo tänään keskiviikkona.

Kaisa Juntunen

Sairaalakoulun oppilaat ja opettajat voivat muuttaa hyvillä mielin Rakuunamäelle. Lappeenrannan rakennuslautakunta hylkäsi tiistaisessa kokouksessaan Asunto Oy Lappeenrannan Neljän Rakuunan oikaisuvaatimuksen.

— Sairaalakoulu tarvitsee arvoisensa tilat. Se on joutunut toimimaan ahtaissa ja puutteellisissa tiloissa, toteaa lautakunnan jäsen Leena Kaijansinkko.

Lautakunta katsoi, että koulun toiminta ei häiritse millään tavoin viereisen rivitalon asukkaita.

— Vieressähän on myös päiväkoti, ja alakoulu on lähellä, Kaijansinkko huomauttaa.

 

Sairaalakoulu muuttaa keskussairaalan alueelta Rakuunamäelle heti keskiviikkona. Oppilaat saavat viettää muuttotohinan keskellä vapaapäivää, mutta palaavat oppikirjojensa pariin torstaina.

Koulu on toiminut Valto Käkelänkadulla kerrostalon alakerrassa.

Tällä hetkellä koulussa opiskelee kymmenkunta oppilasta. Maksimissaankaan siellä ei voi opiskella kuin 22 lasta ja nuorta. Opettajia koulussa on viisi.

Sairaalakoulusta vastaava Kimpisen koulun rehtori Leena Kohvakka-Turja kertoo, että paikkamäärä ei tule kasvamaan.

— Toiminta menee siihen suuntaan, että opetusta viedään lasten omiin kouluihin.

Oppilaat ovat lasten ja nuorten psykiatrian asiakkaita. He viettävät koulussa eri mittaisia jaksoja. Joku oppilas käy koulua muutamia viikkoja, ja palaa sitten omaan kouluunsa. Toisella voi vierähtää sairaalakoulussa kuukausia.

 

Päivittäisen toiminnan kannalta sijainti Rakuunamäellä on varsin hyvä, sillä oppilailla on käyntiaikoja viereiseen lasten- ja nuortentaloon.

Koulun oli määrä muuttaa keskussairaalan alueelta Lappeenrannan Rakuunamäelle jo ennen lukuvuoden alkua. Muutto on siirtynyt rakentamisen pienen viivästymisen takia.

 

Sairaalakoulu herätti vilkasta keskustelua myös Etelä-Saimaan verkkosivulla.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen