Evälahti ja Jatke rakentavat kimpassa

Lappeenranta. Koulu- ja Matkatalo tekevät tilaa isolle asuin-liiketalolle City-kortteliin. Rakennusliikkeet toteuttavat kulmatalon yhdessä.

Anne Kotiharju

Lappeenrannan City-korttelin Valta- Ja Kauppakadun kulman rakentaminen varmistui. Koulu- ja Matkatalon purkaminen alkaa lähiviikkoina. Sen jälkeen Jatkeen ja Evälahden muodostama työyhteenliittymä ryhtyy rakentamaan paikalle korkeimmillaan kahdeksankerroksista asuin-liiketaloa.

Jos kaikki menee suunnitellusti, rakennuksen pitäisi valmistua kahdessa vuodessa. Sitä ennen City-kortteliin ehtivät valmistua P-City, Marian aukio, Osuuspankin talo sekä Cityn rakennusten julkisivukorjaukset.

Rakennusliike Jatkeen aluejohtaja Jari Salonen on yhtä hymyä. Vaikeina aikoina rakentamispäätöstä ei ollut syntyä. Pattitilanteen ratkaisuksi tuli työyhteenliittymä Evälahden kanssa.

-Olemme yhdessä nyt ostaneet tontit.  Ennen joulua siinä puretaan täyttä häkää yhteen menoon kaikki rakennukset.

Koulutalon toimenpidelupaa käsitellään lähiaikoina rakennuslautakunnassa. Matkatalolla on jo toimenpidelupa, jolla pääsee aloittamaan rakentamisen.

-Hanke on niin iso, että siitä riittää tekemistä molemmille. On helpompi kantaa kohtalaisen iso riski, kun riskin jakajia on kaksi, perustelee Salonen.

Evälahden hallituksen puheenjohtaja Jukka Evälahti kuvailee Suomen nykyistä tilannetta poikkeukselliseksi. Rakentaminen vaatii uskallusta.

-Paikka on aika arvokas. Hanke on iso, noin 25 miljoonaa euroa. Mutta kyllä siitä komea tulee. Kortteli muuttuu edukseen, myhäilee Evälahti.

Kahteen alakerrokseen tulevista liiketiloista suurimmalle osalle on jo käyttäjät.

Rakennukseen tulee yhteensä 60 asuntoa. Niistä noin 40 on vuokra-asuntoja ja loput omistusasuntoja. Omistusasunnot sijaitsevat toisen tornin yläkerroksissa.

Pysäköintipaikat rakennetaan maan alle kahteen kerrokseen. Osaan paikoista ajetaan P-Cityn ja osaan Koulukadun kautta.

Vuokra-asuntojen tuleva omistaja on Jukka Evälahden mukaan iso valtakunnallinen toimija.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju