Vuodenkierto Lappeenrannassa

Kirja. Jesse Pylsy otti valokuvia ja Annamari Marttinen kirjoitti tekstit uuteen Lappeenranta-kuvakirjaan.

Liisa Kukkola

Lappeenrannasta on julkaistu uusi kuvakirja. Hieman cd-levyä suurempi Lappeenranta Tunnelmia -kirja esittelee kaupungin kaikkina vuodenaikoina, kertaa sen historiaa ja näyttää kuvissa kaupungin tunnetuimmat paikat, tapahtumat ja ilmiöt.

Suuriman osan kirjan kuvista ottanut, Lappeenrannassa asuva valokuvaaja Jesse Pylsy sai melko lailla vapaat kädet kuvata Lappeenrannan tärkeitä maamerkkejä ja tapahtumia.

-Lappeenrannan maisemathan ovat jossain määrin valokuvissa hyvinkin koluttuja, joten oli haastavaa löytää niihin uutta, omaa näkökulmaa. Toisaalta tällaisissa kirjoissa paikat pitääkin pystyä tunnistamaan helposti, Pylsy sanoo kuvistaan.

Pylsy on opiskellut valokuvausta Saimaan ammattikorkeakoulussa Imatralla.

 

Tekstit kirjaan on tehnyt lappeenrantalainen kirjailija Annamari Marttinen, joka kuvia katsellessaan huomasi, etteivät kaikki kotikaupungin paikat ja asiat olleetkaan hänelle entuudestaan tuttuja.

-Lappeenranta avautui minulle tekstejä kirjoittaessani todella kiehtovana varsinkin historiansa osalta. Samoin kuvia katsellessani tajusin paljon kaupungin kauneutta. Kun on ikänsä asunut täällä, ei aina huomaa esimerkiksi Saimaan ja sataman kauneutta.

Kirja on Marttisen ensimmäinen tietokirja.

 

Lappeenranta-kirja on osa jyväskyläläisen, lahjakirjojen julkaisemiseen erikoistuneen Kirjakaari-kustantamon kirjasarjaa.

Kaupunkikirjoissa esitellään Suomen kaupunkeja ja maakuntia. Ennen Lappeenrantaa Kirjakaari on julkaissut samantyyppisiä kirjoja muun muassa Helsingistä, Turusta, Tampereesta, Lahdesta, Jyväskylästä ja Kouvolasta.

Kirjoista tehdään myös erikielisiä versioita. Lappeenranta-kirja on käännetty venäjäksi ja englanniksi.

Lappeenrannan kaupunki on ostanut kirjoja antaakseen niitä lahjaksi vierailleen.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola