Estradilta vietiin lähes 17 000 euroa

Lappeenranta. Syyttäjä esittää törkeästä kavalluksesta syytetylle ehdollista vankeustuomiota.

Petteri Värtö

Taidekoulu Estradin kavallus on tuomion julistamista vaille valmis. Estradin palkanmaksusta ja muusta rahaliikenteestä vastannutta työntekijää syytetään lähes 17 000 euron anastamisesta entiseltä työnantajaltaan.

Anastetuksi epäilty rahamäärä kasvoi alkuperäisestä Estradin vaatimusten ja selvitysten vuoksi vielä oikeuden istunnossa. Syyttäjä pitää kavallusta törkeänä, ja vaatii syytetylle seitsemän kuukauden ehdollista vankeutta.

Kavallus tapahtui marraskuun 2013 ja maaliskuun 2014 välisenä aikana, jolloin syytetty on syyttäjän mukaan sekä anastanut käteistä rahaa että maksattanut itselleen aiheettomia matkakuluja ja ylimääräistä palkkaa.

Kavallus paljastui maaliskuussa 2014 Estradin valmistellessa vuoden 2013 tilinpäätöstä. Koulun korvausvaatimukset ovat runsaat 30 000 euroa, sillä kavalluksen selvittäminen on vienyt aikaa ja aiheuttanut lisäkuluja.

Taidekoulu Estradin vuosibudjetti on runsaat 600 000 euroa, mutta kavalletun rahamäärän kattamiseksi koulun on pitänyt tehdä poikkeusjärjestelyjä. Asiasta annetaan tuomio kansliapäätöksenä tiistaina 1. joulukuuta.

 

Kirjoittaja:
Petteri Värtö