Categories
Artikkelit

Lottamuseo haaveilee sotilaskodista

Ilpo Leskinen Etelä-Karjalan lottamuseo varautuu majan muuttoon. Museo toimii Eksoten neuvolan alakerrassa Kirkkokadun ja Koulukadun kulmassa. Etelä-Karjalan Lotta Svärd -perinneyhdistyksen puheenjohtaja Kati Kaapro kertoo, että vuokratiloissa saadaan olla vuoteen 2017 saakka. -Olemme viritelleet verkkoja, jotta lottamuseolle löytyy uusi paikka keskustasta ja museo voi jatkaa toimintaa. Lappeenrannan veteraanijärjestöt haaveilevat Kaapron mukaan saavansa kaikille yhteiset tilat Rakuunamäen sotilaskodista, kun se aikanaan lopetetaan. Maasotakoulun toiminnot keskittyvät vuosi vuodelta lentokentän reunaan, jossa jo toimii toinen sotilaskoti. Kun rakuunaeskadroona siirtyy Haminaan, Rakuunamäen sotilaskodilta vähenevät asiakkaat. -Tiloissa voisi toimia pieni lottakanttiini, joka kahvittaisi turistiryhmiä, Kaapro ideoi. Lottamuseolla on kakkosvaihtoehtona päästä johonkin kaupungin keskusta-alueella omistamaan kiinteistöön.

Ilpo Leskinen

Kirjoittaja: