Categories
Artikkelit

Naurua takaa kyynelten

Ei vitin vitti mikä show! Teatteri Kesy ja stand up -koomikko Panu Kärri. Ensi-ilta Linnoituksen Krouvissa 31.10.

Petteri Värtö

Odotukset olivat kieltämättä korkealla. Teatteri Kesyn lappeenrantalaista meininkiä havainnoivat paikallishupailut ovat olleet teräviä ja vetäviä, ja tätä uusinta on pitänyt odottaa peräti kolme vuotta.

Jännitystä ja pelkoa oli siis ainakin minun vatsanalassani. Miten tekijät ovat kyenneet uudistumaan ja tulkinneet kaupungin kehitystä nousematta liian ilmiselvästi aiempien onnistumisten harteille?

Perhoset lehahtivat vapautuneesti lentoon. Piirakkajumppa avasi paikat ihan kirjaimellisestikin, ja uudet laulusovitukset ja sketsit upposivat pikkujoulujuhlijaan kuin veitsi härskiintyneeseen voihin.

Kesyn huumorille on ollut ominaista suorasukaisen räävitön leikkiminen päättäjien päättömyydelle. Nyt kohteena on kollektiivinen melankolia, jota tuottavat lama, ruplan alhainen kurssi ja vähäisten ostosmatkailijoiden vuoksi tyhjentyvät ostoskeskukset. Sata kylpylää korvautuikin autiotaloilla.

Tullimiesten Uralin pihlajan säestämän slaavilaisen kaihon myötä Kesyn huumori uskaltaa aiempaa syvempiin vesiin. Ainakin pitkän linjan diggari pitää hyvänä sitä, ettei hauska ole enää niin ilmeistä.

Ei vitin vitti mikä show lisää huumorin tasoja, mutta laventaa myös palettia. Kesyn ohella lavalla on koomikko Panu Kärri, jonka puolen tunnin veto avauspuoliskolla oli pisin häneltä näkemäni esitys.

Kesto teki hyvää Kärrin komiikalle, sillä pelkän lämmittelyn sijasta hänen henkilökohtaisuuksia sisältänyt settinsä kasvoi loppua kohti ja oli riittävän törkyinen tyydyttämään likaisiakin tarpeita.

Videopätkissä Kärri käytti ja näytti näyttelijäntaitojaan, kun päätyi myyntimies Retrona Ikean-tontille.

Hyviä ja salakavalia nauruja on otolliselle mielelle luvassa paljon, mutta minulle kävi vähän kuin ensikertalaiselle. Show oli ohi liian nopeasti, ja lujasta laadusta huolimatta jäin kaipaamaan määrää.

Hyvää: Kesyn paluu pitkältä paikallishuumorin tauolta.

Huonoa: Tyydytystä tuova homma on ohi liian nopeasti.

Erityistä: Äänitarkkailijalla on Lappeen Riento -paita.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö