Categories
Artikkelit

Norppa lähti ja aita tuli

LAPPEENRANTA. Koulutalon ja Matkatalon purkaminen alkaa näinä päivinä. Norppapatsas vietiin turvaan, ja työmaa-aita kaventaa Oleksia.

Ilpo Leskinen

Muutos Lappeenrannan City-korttelissa kiihtyy. Kauppakadun ja Valtakadun kulmassa sijaitsevan Koulutalon ja sen kyljessä Valtakadulla sijaitsevan Matkatalon purkaminen alkaa näinä päivinä.

-Työmaan perustaminen ja alueen aitaaminen on aloitettu. Oleksin norppapatsas on toimitettu turvaan, rakennusliike Jatkeen aluejohtaja Jari Salonen sanoo.

Koulutalon ja Matkatalon purku alkaa asbestitöillä sisätiloissa. Purkutyöt näkyvät ulospäin joulukuun puolella.

Vanhat talot häviävät katukuvasta kokonaan joulu-tammikuun aikana.

Työmaan takia Oleksi supistuu muutamia metrejä. Salonen kertoo, että kulku City-käytävän liikkeisiin turvataan yhdessä Cityparkin rakentajien kanssa. Liikkeisiin pääsee asioimaan koko ajan.

Liikkumisrajoituksia tulee Salosen mukaan melko vähän.

Uuden liike-asuintalon rakentaminen alkaa heti purkutöiden päätyttyä. Enimmillään kahdeksankerroksinen talo valmistuu vuoden 2017 lopussa. Talokokonaisuuden urakoivat yhdessä rakennusliikkeet Jatke ja Evälahti.

Rakennusaikainen liikenne Kauppakadulla säilyy Salosen mukaan karkeasti ottaen samanlaisena kuin mitä on koettu Marian aukion rakentamisen aikana.

Yhteistyötä ja sovittelua joudutaan työmaiden kanssa tekemään, mutta tämä on Salosen mukaan arkipäivää aina, kun rakennetaan keskustassa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) neuvola muuttaa Koulukadun ja Kirkkokadun kulmarakennuksesta uuden talon toiseen kerrokseen. Talon alakerrassa toimii lottamuseo.

Koulukadun ja Kirkkokadun kulmatalo on Jatkeen omistuksessa. Kun neuvola on muuttanut City-korttelin kulmaan, talo on määrä purkaa ja rakentaa tilalle uusi kerrostalo.

Koulukatu 14:n tontin kaavamuutos on Lappeenrannan ensi vuoden kaavoitusohjelmassa. Salosen mukaan asialla ei ole erityistä kiirettä.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen